Teško oštetio Rijeku na Poljudu i razbjesnio Irce. Sad sudi važan meč Gorica - Hajduk

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

GORICA i HAJDUK igraju od 19:05 u 13. kolu utakmicu koja je jako važna za oba kluba. Domaćini traže bijeg sa zadnjeg mjesta, gosti žele sačuvati drugo mjesto pred Osijekom koji je u naletu. Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Antonio Škobić iz Osijeka. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Goran Pataki iz Đakova. 

Bel je prije mjesec dana vodio utakmicu Rijeka - Hajduk (2:0) u kojoj je prema analizi sudačke komisije HNS-a teško pogriješio na štetu gostiju. Pri rezultatu 0:0 propustio je napraviti ono što je morao - isključiti Hajdukovog igrača Awaziema, koji je zatim postigao pobjednički gol.

 

Bel se nije proslavio ni prije dva dana, kada je vodio utakmicu Shamrock - Molde (0:2) u Konferencijskoj ligi. Pomagali su mu Marjan Tomas, Kruno Šarić i Tihomir Pejin kao četvrti sudac. Trener Shamrocka Stephen Bradley nije bio zadovoljan što kod gola Davida Fofane u 33. minuti nije dosuđeno navodno zaleđe. Istaknimo kako u utakmica nije imala VAR.

'Bio je u zaleđu. Kako je moguće da to suci nisu vidjeli? Užasna odluka. Moj sin ima osam godina, on bi vam rekao da je bilo zaleđe, za to vam ne treba VAR, on bi bolje sudio. Suci su bili užasni cijelu večer'', rekao je Stephen Bradley, čija je momčad posljednja u skupini i više ne može izboriti nokaut-fazu.

"Bio je u zaleđu par metara. Stvarno mi nije jasno kako to nisu vidjeli. Dobro smo ušli u utakmicu, znali smo da moramo pobijediti ako želimo ostati u igri za prolaz. Takve se odluke ne bi smjele donositi na ovoj razini", dodao je Bradley te priznao kako je momčad kriva za drugi gol Kristiana Eriksena iz 69. minute.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.