Trener Gorice: Hajduk je protiv Dinama trebao dobiti 14 komada u prvom poluvremenu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GORICA u subotu u 24. kolu Supersport HNL-a gostuje kod Slaven Belupa. U prošlom kolu je slavila protiv Lokomotive i smanjila zaostatak za predzadnjim Šibenikom na osam bodova. Do kraja je čeka grčevita borba za ostanak, ali trener Željko Sopić istaknuo je kako ne gubi nadu.

"Situacija u klubu je malo bolja. Smanjili smo zaostatak za Šibenikom, ali imamo još pred nama jako puno posla. Znamo što želimo i svjesni smo da će put do toga biti težak. Prva prepreka na tom putu je Koprivnica, meni drag klub u kojem sam proveo dvije godine i klub koji teži izaći u Europu nakon dugo vremena. Bit će teško. Mi idemo bez Pršira i Mrzljaka, oni bez Hoxhe i Mudražije", rekao je Sopić pa dodao:

"U HNL-u svatko može dobiti svakoga. Jedno kolo dobiješ, drugo izgubiš. Mislim da Slaven igra dobar nogomet pod Zekićem. Kompaktni su, teško se igra protiv njih. Imali su krizu rezultata, ali uzeli su Rijeci tri boda i na tom će valu krenuti na nas po bodove."

Objasnio je što misli o mladim igračima

Osvrnuo se Sopić i na neke dodatne kadrovske probleme s kojima se suočava, a podijelio je i svoje mišljenje o Luki Vuškoviću, mladom hit-stoperu Hajduka i općenito korištenju mladih igrača u seniorskim momčadima.

"Ndockyt bi igrao protiv Lokomotive da nije dobio bespotreban karton pri izlasku s terena u Splitu. Dobro je igrao protiv Rijeke,  a i na treninzima pokazuje da zaslužuje mjesto u prvih 11. Što se tiče Kapulice, mislim da nema puno igrača koji su 2005. godište a igraju HNL", rekao je Sopić pa povukao paralelu s Vuškovićem:

"On je odigrao jednu ili dvije utakmice. Stavili su ga u Maksimiru gdje su trebali dobiti 14 komada u prvom poluvremenu. Nije lako staviti mladog igrača. Trebaš čekati da se stvore uvjeti, odabrati pravi trenutak. Najlakše ga je staviti, utopiti i onda uprijeti prstom u njega i reći da on nije taj.

Ja mislim da je taj i Kapulica i Vušković i Živković iz Osijeka. Recimo, po meni bi bilo bolje da ga je Leko stavio samo protiv Osijeka. Da zaključim, što se Kapulice tiče, ja mislim da je on taj, ali težak je prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.