Trener Gorice nakon poraza: Mislim... ma nije uopće bitno kaj ja mislim

Screenshot: HNK Gorica

VARAŽDIN je pobijedio Goricu 2:1 u prvoj utakmici 26. kola SuperSport HNL-a. Oba je pogotka za domaćine zabio Fran Brodić, dok je za Goricu pogodio Mitrović. Varaždin je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto i bodovno se izjednačio s Osijekom, koji ovog vikenda igra protiv Šibenika. Trener Gorice Željko Sopić osvrnuo se na utakmicu.

NAKON VARAŽDINA ∣ Trener Željko Sopić nakon utakmice u Varaždinu

"Ova dva tjedna ćemo dobro trenirati i nadam se da ćemo biti bolji..."

Objavljuje HNK Gorica u Petak, 17. ožujka 2023.

"Mislim da smo po pokazanom trebali nešto više uzeti, ali to je nogomet. Lopta je okrugla, nismo zabili svoje šanse, mislim da smo ih imali jedno pet. Nismo mi baš Dinamo da dođemo u Varaždin, stvorimo pet-šest šansi i zabijemo jedan gol na silu pa pobijedimo. Znao sam da će biti problema kad izađemo nakon poluvremena. Kad uđeš u kabinu, jednostavno znaš da će biti tako. Iz jedne takve situacije Varaždin je uspio poentirati za 1:0", rekao je Sopić pa dodao:

"Napravili smo neke zamjene, malo se presložili i zabili taj gol. Čak i prije tog gola Ndockytova šansa, mislim da smo se trebali... mislim... ma nije uopće bitno kaj ja mislim. Nismo zabili gol i to je to. Na kraju smo dobili gol iz našeg auta da pokažemo svima da je glupo da dobijemo gol kao protiv Belupa iz protivničkog auta, nego da možemo dobiti i iz svog auta."

Tražit će odgovore od igrača

Vidno razočarani Sopić dodatno je pričao o golu za koji smatra da se nikako nije smio dogoditi: "To je dekoncentracija, to nema veze ni s kvalitetom ni s ičim. Kad se to dogodi u 89. minuti, onda će mi trebati drugi tjedan njih 10 koji su bili na terenu u tom trenutku objasniti gdje su stajali i zašto su stajali", rekao je Sopić pa dodao:

"Nemoguće je da je iz našeg auta, koji bacamo u protivničkih 16 metara, nama cijela centrala otvorena i da dobijemo dječački naivni gol. Nema predaje. Danas smo imali četiri-pet dečki koji baš nisu bili pravi. Ne mogu reći da netko nije htio, stvarno su ostavili sve na terenu, ali da smo ispali bedaci, jesmo. Kad dobiješ takav gol...  S druge strane, ljudski je ići po pobjedu na 1:1, to im ne mogu oduzeti. Ja bih shvatio da je Varaždin zabio gol iz bilo čega, ali iz našeg auta... Ovo je prva liga, najviši nivo natjecanja, to se ne događa u seoskim ligama. Mi ćemo ova dva tjedna dobro trenirati i nadam se da ćemo biti bolji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.