Tucak: Ne treba ljude uvijek ubijati i vrijeđati

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija je u polufinalu EP-a. Momčad Ivice Tucka je u uzbudljivom četvrtfinalu u Zagrebu pobijedila Grčku 13:8 i za finale će u nedjelju igrati protiv Mađarske. Grci su vodili 6:5, ali je Hrvatska odgovorila serijom 8:0 i došla do velike pobjede.

"Odigrali smo briljantnu utakmicu i u obrani i u napadu usprkos nekim sumnjama koje su se pojavile. Ovo je višestruko važna pobjeda. Nastavljen je kontinuitet velikih rezultata, a i otvorena su nam vrata Olimpijskih igara u Parizu, što je najbitnije u ovom trenutku. One dvije, tri minute protiv Crne Gore nisu mogle izbrisati istinu, a ona je da mi igramo jako dobro. Ne sjećam se kad je netko ovako razbio Grke", rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak za HTV i nastavio:

"Igramo dobro, nosi nas ova predivna publika i sad se moramo odmoriti uoči nevjerojatno dobre Mađarske. U šoku sam kakvu su utakmicu odigrali protiv Talijana bez sedam glavnih igrača. Mislio sam da je to bio neki loš dan Italije, ali Mađarska je bila stvarno sjajna. No nadam se da ćemo ih pobijediti jer smo pokazali da smo fenomenalna ekipa. Čim uđemo u autobus, idemo u karantenu, u bunker."

Igra s igračem više bila je sjajna, šest golova iz devet pokušaja?

Odlično smo igrali s igračem više, a i ono što smo promašili je bilo izigrano. To je sport, nekad se stvari poklope ovako, a nekad onako. U Dubrovniku nam je malo nedostajalo, ali ne možemo zbog toga nekoga ubijati i vrijeđati. Danas se sve poklopilo, ali vjerujem da možemo bolje i morat ćemo bolje u ove dvije utakmice koje nas još čekaju.

Ovo vam je još jedno polufinale u nizu?

Ponosan sam na sve što radim s mojim igračima. Ne znam više koje je ovo polufinale u nizu, ali pustimo to sad po strani. Idemo napraviti ono po što smo došli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.