Zajec: Igrači Zvezde igrali su gospodski, za razliku od igrača Hajduka i Partizana

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK Dinama Velimir Zajec gostovao je u Poreču na Sport Festu, na kojem je pričao o brojnim temama vezanim za Dinamo, hrvatski nogomet i reprezentaciju, a prisjetio se i vlastite karijere. Osvrnuo se na svoju novu ulogu te novu upravu Dinama s kojom surađuje

"Najvažnije je u nogometu razumijevanje, dobra volja i poštenje. Imao sam situaciju kad smo bili na tribini gledali našu momčad, naši ljudi iz IO-a su kod gola skakali, ja sam rekao zabranjeno skakanje i pričanje dok ne završi utakmica. Poslije radite što hoćete. Moraš ih polako učiti", rekao je Zajec.

Govorio je o Dinamovom igračkom kadru i novom treneru Bjelici

"Svi su igrači kvalitetni. To potvrđuje i današnji trener. Moramo zahvaliti Jakiroviću koji je također napravio dobar posao. Bjelica odlično radi, svakodnevno pričamo. Imamo dobru momčad, ali nedostaje nam još jedan stoper, možda još golman i lijevi bek. Tu smo nažalost tanki, Nevistić je ozlijeđen i ne znamo koliko će to trajati.

Potpisali smo ugovor s Nevistićem, za mene je najvažnija zadnja linija. Onda gradiš dalje. Produžili smo i s Petkovićem. Razmišljamo i prema naprijed, naravno. Imamo mi i mladih. Pavić, Jakirović, oni će sutra biti u klubu i razmišlja se o njima

On je sjajan igrač i karakter. Vidjeli smo što su on i Sučić napravili u reprezentaciji. Imali smo dobre ponude za njih, ali nismo ih htjeli prodavati jer svi smo se složili da će biti još puno bolji. Sučić je došao iz BiH za ništa, to je najjeftiniji igrač kojeg sam vidio i naravno da ćemo mu sastaviti dobar ugovor.

Baturina je talentiran dečko koji sve više jača. Koliko god je malen po konstituciji, izuzetno je snažan, ima super promjenu pravca i odličan udarac, klasičan je playmaker koji će sigurno sutra zamijeniti Modrića u reprezentaciji", rekao je.

Najvažnije je domaće prvenstvo

"Dobili smo porciju u Münchenu, onda smo odigrali sjajno protiv Monaca. Njima je budžet 230 milijuna eura, a nama 30 pa smo odigrali 'al pari'. Bilo je tu peha i nesreće. Da smo pobijedili, bio bih optimističniji po pitanju prolaska. Možemo koji bod iščupati u nastavku, dat ćemo sve od sebe, ali najvažnije je domaće prvenstvo. Imamo jake rivale Hajduk i Rijeku."

Prisjetio se i na 1982. godinu i osvajanje prvenstva Jugoslavije te utakmica sa Zvezdom, Hajdukom i Partizanom

Često me znaju pitati kako to i zašto mi je utakmica protiv Zvezde '82., kada smo osvojili naslov prvaka, najdraža ili jedna od najdražih. Zvezdini igrači igrali su gospodski, za razliku od Partizana i Hajduka koji su igrali oštrije. To je suparnik koji je bio korektan, stvarno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.