Zrinka Ljutić u borbi za rezultat karijere u veleslalomu, ni pobjeda nije daleko

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA skijašica Zrinka Ljutić drži odlično peto mjesto u prvoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup u Soldeuu u Andori. Ljutić je ostvarila vrijeme 1:01.46 zaostavši 37 stotinki za vodećom Talijanskom Martom Bassino. Drugo mjesto drži njena sunarodnjakinja Federica Brignone sa samo tri stotinke slabijim vremenom, a treća je Novozelanđanka Alice Robinson (+0.11), što znači da Ljutić za pobjedničkim postoljem zaostaje tek 26 stotinki. Druga vožnja je u 13:30.

Prilika za rezultat karijere u veleslalomu

Uspije li se probiti među prve tri, to bi joj bilo treće postolje karijere, drugo sezone, ali prvo u veleslalomu. Ljutić se prvi put na postolje popela u siječnju 2023. u Špindleruvu Mlynu, gdje je bila treća u slalomu. Prije tri tjedna u istoj disciplini bila je druga u slovačkoj Jasni, dan nakon što je na istom skijalištu ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu osvojivši četvrto mjesto.

I Zubčić u borbi za postolje

Danas se u slovačkom Banskom vozi i veleslalom za skijaše, u kojem Filip Zubčić drži izvrsno četvrto mjesto sa 74 stotinke zaostatka za vodećim Marcom Odermattom, ali samo 27 za Manuelom Fullerom, koji drži treće mjesto, posljednje na pobjedničkom postolju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.