Dio Karlovčana mjesecima bez pitke vode. Vodovod: Krivi su radovi Hrvatskih cesta

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dio stanovnika Karlovca i dalje nema pitku vodu. Voda koja dolazi iz njihovih cijevi je mutna i žuta. Stanovnici su očajni, no nadaju se da bi njihova muka mogla konačno završiti, izvještava HRT.

Kao jedan od uzroka zamućenosti vode navodi se greška u obnovi Marmontove aleje, koja je bila obilježena brojnim problemima s izvođačima i kvalitetom rada. Cesta još nema uporabnu dozvolu te se često tretira - a na nekim mjestima i izgleda - kao gradilište.

"Trenutno je u postupku procedura novog tehničkog pregleda za D6, ta se procedura provodi pred nadležnim gradskim odjelom", ističe karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Vodovod i kanalizacija: Radovi na rekonstrukciji su također odgovorni za zamućenu vodu u nekim kućanstvima

Na nedavnoj press-konferenciji u Vodovodu i kanalizaciji spomenuto je da su radovi na rekonstrukciji također odgovorni za zamućenu vodu u nekim kućanstvima.

"Izvođači na D6 su preasfaltirali naše glavne zasune i morali smo prvo osloboditi situaciju da bismo uopće vidjeli koje zasune imamo", objašnjava Kristijan Kolaković, voditelj Sektora vodoopskrbe, prenosi HRT.

Hrvatske ceste: Do danas nije bilo problema niti su izvođeni radovi na toj dionici

Hrvatske ceste, međutim, opovrgavaju te tvrdnje.

"Vodovod nije mogao biti oštećen jer je postojeći vodovod zamijenjen novim vodovodom u cijeloj duljini zahvata. Radovi su izvedeni prije tri godine i preuzeti od strane ViK Karlovac na korištenje i održavanje od dana stavljanja u funkciju. Do danas nije bilo problema niti su izvođeni radovi na toj dionici", navodi se u priopćenju Hrvatskih cesta.

Tko će biti u pravu, a tko u krivu, bit će jasno za mjesec dana, kada se planiraju ugraditi novi ventili u vodovodni sustav. Činjenica je da građani već mjesecima koriste zamućenu vodu i da za nju redovito plaćaju račun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.