Putin pisao Vučiću: "Rusi i Srbi vjekovima stajali rame uz rame protiv neprijatelja"

Foto: EPA

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma primio čestitku od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Putin u svojoj poruci naglašava značaj očuvanja dobrih tradicija bratskog prijateljstva kao čvrste osnove za daljnji razvoj strateškog partnerstva Rusije i Srbije, prenosi Klix.

"Beogradska ofenzivna operacija, koju su prije osam desetljeća izveli pripadnici Crvene armije i jugoslavenskih partizanskih snaga, predstavlja slavnu stranicu naše zajedničke povijesti.

Tisuće sovjetskih vojnika, koji su poginuli u borbi protiv nacizma, počivaju u srpskoj zemlji. Izuzetno cijenimo poštovanje i pažljiv odnos s kojim vlasti i građani Srbije čuvaju sjećanje na njih", istaknuo je Putin u čestitki Vučiću, prema informacijama Službe za suradnju s medijima predsjednika Srbije.

"Rusi i Srbi su kroz povijest stajali zajedno u borbi protiv zajedničkih neprijatelja

Putin je također naglasio da su Rusi i Srbi vjekovima stajali zajedno u borbi protiv zajedničkih neprijatelja te zajedno prevladavali razne izazove.

"Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam ostavili naši preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije. Iskreno Vam želim zdravlje i uspjeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet", zaključuje Putin u svojoj čestitki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.