Dječak s Lošinja krvario, a otpušten iz bolnice. Otac: S otoka smo, skoro je umro

Screenshot: RTL

Sedmogodišnji dječak s Lošinja preživio je teško stanje nakon rutinske operacije krajnika. Otpustili su ga kući, no šest dana poslije počelo je krvarenje. Hitno je prevezen u KBC Rijeka, ali je već sljedeće jutro opet napustio bolnicu.

"Dogodilo se prvo krvarenje, doveli smo ga u Rijeku. Zašto ga puštaš dok krvari?" pitanje je koje otac dječaka Marko Radošević ne može izbaciti iz glave.

"Eto, zdrav dječak, sin, skoro umro. To je bilo gotovo", kaže za RTL otac dječaka.

Dječak je imao operaciju 15. listopada, nakon koje je redovito otpušten na Lošinj. Međutim, šesti dan poslije zahvata počelo je krvarenje. Hitna pomoć ga je ponovno prevezla u KBC Rijeka, gdje je sljedeće jutro otpušten.

"Najveći problem je otpuštanje nakon prvog krvarenja, posebno s obzirom na to da smo s otoka"

Dva dana nakon toga situacija se pogoršala i dječak je ponovno krvario. Posada trajekta izvanrednom je linijom prevezla dječaka do kopna, a stigao je u bolnicu oko dva ujutro. Nakon više od 24 sata ponovno je operiran. Otac objašnjava kako su mu rekli da će mu kauterizirati žile, ali se situacija zakomplicirala sljedeće večeri.

"Pojavilo se arterijsko krvarenje, koje je trajalo oko sat i pol, ne znam točno. Odmah su ga uspavali i svaka čast timu koji je spasio njegov život", dodaje otac.

Naglašava da je doktor Blažen Marijić igrao ključnu ulogu u spašavanju njegovog sina i dodaje kako bi dijete vjerojatno preminulo da nije bilo u bolnici.

"Najveći problem je otpuštanje nakon prvog krvarenja, posebno s obzirom na to da smo s otoka. Vremenski uvjeti mogu značajno utjecati na dolazak u bolnicu", objašnjava Radošević.

"Za dijete koje živi blizu bolnice otpust može biti siguran, ali kod onih koji dolaze s otoka to nije slučaj"

Iz KBC-a Rijeka navode da je dječak nakon prvog krvarenja bio zadržan na promatranju te da je sljedeći dan otpušten s urednim nalazima.

Nakon drugog krvarenja, međutim, zadržan je u bolnici. Predsjednik Primorsko-goranske koordinacije obiteljskih liječnika Leonardo Bressan ističe da je situacija specifična. "Za dijete koje živi blizu bolnice otpust može biti siguran, ali kod onih koji dolaze s otoka to nije slučaj", objašnjava.

Gradonačelnica Malog Lošinja: Sljedeći slučaj može biti tragičan

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić već dugo upozorava na slične probleme. 

"Ima velik broj naših građana koji su kao hitnoće prošli čak tri otoka da bi došli u Rijeku te nakon pružene pomoći i obrade bili otpušteni poslijepodne, uvečer, čak i po noći. I ako se ne uključe svi nadležni i županija, sljedeći slučaj može biti tragičan", kaže Kučić za RTL.

Dječak se još uvijek nalazi u bolnici. "Želim da ostane što duže jer se bojim odvesti ga kući. Čak i ako mi daju otpusno pismo za tjedan dana, odbit ću ga", zaključuje zabrinuti otac s nadom da će se njegov sin potpuno oporaviti i da nitko neće prolaziti slične poteškoće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.