Kralj Charles doputovao u Australiju, opera u Sydneyju osvijetljena njemu u čast

Foto: Profimedia

Jedra legendarne opere u Sydneyju danas su osvijetljena fotografskom posvetom u znak dobrodošlice kralju Charlesu i kraljici Camilli, u prvom posjetu vladajućeg britanskog monarha Australiji u 13 godina.

Kraljevski par stigao je u Sydney zrakoplovom Kraljevskih australskih zračnih snaga danas navečer, a na pisti su ih dočekali premijer Anthony Albanese, australski upravitelj, general Sam Mostyn i premijer savezne države Novi Južni Wales Chris Minns.

Charles i Camilla će odsjesti u povijesnoj vladinoj rezidenciji 

Par se kasnije sastao s Albaneseom i njegovom partnericom Jodie Haydon u Admiralty Houseu, povijesnoj vladinoj rezidenciji s pogledom na luku Sydney i opernu kuću, gdje će i odsjesti.

"Njihova visočanstva gaje duboko poštovanje prema Australiji, a ovaj posjet prilika je da pokažemo najbolje od naše moderne i dinamične nacije", napisao je Albanese na društvenoj mreži X, uz fotografiju iz Admiralty Housea.

Opera u Sydneyju izložila je fotografski kolaž prethodnih posjeta kralja Charlesa Australiji, gdje je šest mjeseci kao tinejdžer pohađao školu, a vraćao se više od desetak puta.

Prvo veliko putovanje britanskog kralja u inozemstvo otkad mu je dijagnosticiran rak

Kralj Charles u inauguralnom je posjetu prekomorskim teritorijima kao monarh, što je njegovo prvo veliko inozemno putovanje otkad mu je dijagnosticiran rak.

Zbog kraljeva liječenja i posvećenosti njegova liječničkog tima njegovu zdravlju, njihov put bit će kraći i manji obujmom nego što je to uobičajeno za kraljevske turneje.

Par će posjetiti Sydney i Canberru tijekom šest dana, prije nego što otputuje na Samou, na sastanak čelnika Commonwealtha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.