Milanović o vladinoj aferi: Ovog je stvarno dosta. Želim odgovore na ova pitanja

Foto: Screenshot Nova TV

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je hrvatskim vojnicima koji sudjeluju u Borbenoj grupi pojačane prednje prisutnosti NATO-a u Litvi, smještenoj u NATO bazi. Obratio se novinarima.

"Igra se opasna igra, da je Ukrajina pozvana u NATO, to bi bila objava rata Rusiji", kazao je Milanović. Navodi kako se suzdržao od izjava na tu temu.

"To su događaji na kojima ste okruženi ljudima nekoliko dana. Razgovarate s drugim državnicima o tome što je napravljeno, što bi se moglo napraviti, što ne bi trebalo, ja tu gledam hrvatski interes", rekao je.

O ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom kaže kako prati njegovu karijeru. Navodi da se bavi temama koje su u interesu Hrvatskoj i onime što se događa u BiH.

"Danas smo se bavili i Kinom, što je neprirodno. NATO je sjevernoatlantska organizacija, bila je inicijativa da se otvori ured u Japanu", navodi Milanović.

O plinskoj aferi: To je kriminalni nemar. Ovog je stvarno dosta

Upitan je o velikoj aferi vlade i HEP-a.

"To je kriminalni nemar, to je na rubu kaznenog djela. Možeš se možda izvući ako kažeš je li se tko time okoristio. Ovog je stvarno dosta. To su nevjerojatne stvari. Četiri godine sam bio predsjednik vlade, ili smo fantastično skrivali marifetluke, ili se radilo drukčije. A tvrdim da se radilo drukčije", rekao je Milanović. 

"Želim odgovor na pitanja gdje je plin završio i tko je odgovoran. Znalo se navodno od veljače, ne jednom, a oni nisu ništa napravili. Imamo sve za političku odgovornost", rekao je. 

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.