Masovna pucnjava u SAD-u: Četvero mrtvih, 18 ranjenih. Traže više napadača

Foto: Screenshot WVTM

Najmanje četiri osobe su ubijene, a 18 je ranjeno u masovnoj pucnjavi u Birminghamu u  američkoj saveznoj državi Alabami, prema izvještajima policije.

"Više napadača ispalilo je više hitaca na skupinu ljudi" u području Five Points South u gradu, rekao je policijski službenik iz Birminghama Truman Fitzgerald. Policija je na mjestu događaja pronašla tijela dvojice muškaraca i jedne žene, a četvrta žrtva preminula je od prostrjelnih rana u bolnici, dodao je.

Detektivi istražuju jesu li napadači prišli žrtvama pješice ili su prolazili automobilom, izjavio je Fitzgerald.

Nitko zasad nije uhićen. Policija je u priopćenju rekla da surađuje s FBI-jem i drugim saveznim agencijama te nudi nagradu od 5000 dolara za informacije o napadačima. Otvorila je i posebnu web stranicu za slanje fotografija i snimki pucnjave.

Govoreći o ozlijeđenima, Fitzgerald je rekao novinarima: "Imamo 18 žrtava ranjenih vatrenim oružjem iz ovog područja. Rečeno mi je da su najmanje četiri od tih žrtava u životnoj opasnosti."

Prema podacima Arhiva oružanog nasilja (Gun Violence Archive), koji masovnu pucnjavu definira kao incident u kojem su četiri ili više osoba ozlijeđene ili ubijene, u SAD-u je ove godine do sada zabilježeno više od 400 masovnih pucnjava.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.