Postoji čovjek koji pošto poto želi ući u SDP

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

SDP je jučer za novog, petog predsjednika u drugom krugu izabrao dosadašnjeg potpredsjednika Sinišu Hajdaša Dončića. 

Na Facebooku mu je čestitao Gordan Maras, bivši predsjednik zagrebačke organizacije koji je iz članstva stranke izbrisan 2021. godine. U objavi je podsjetio da još uvijek čeka da mu odobre članstvo u SDP-u.

Prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

Maras: Čekam skoro četiri mjeseca da Mjesni odbor odluči o mom prijemu

"Prošli su izbori, čestitam Siniša Hajdaš Dončić na izboru za predsjednika i pozdravljam izjavu o okupljanju te jačanju SDP Hrvatske. 

Čekam već gotovo četiri mjeseca da Mjesni odbori odluči o mom prijemu. Iako većina članica i članova u Zagrebu želi da se što prije vratim, neki kalkuliraju sa mojim povratkom radi svojih osobnih interesa. 

Javno govore da su za, ali interno otežu. Mjesni odbor moje organizacije prije godinu dana primio je povratnika iz strake MB 365 koji je svojevoljno otišao Bandiću iz SDP-a 2018. i javno izjavio da živi Bandićeve vrijednosti. Nemam ništa protiv da ljudi priznaju da su pogriješili i vrate se.

"Onome tko se boji mog povratka ne može ni Bog pomoći"

Također Mjesni odbor fizički nije imao sjednicu više od godine, a zadnju on-line sjednicu su imali kako bi dali kandidate za Sabor u ožujku ove godine. 

Očekujem da predsjednik moje Mjesne (Gornji grad Medveščak) sazove on-line sjednicu naredni tjedan i da me prime ili da me odbiju te da završimo tu trakavicu. Sramotna je ova kombinacija neaktivnosti i osobnih interesa. Tako nikoga neće okupiti pod crveni kišobran. Onome koji se boji mog povratka radi sebe ne može ni Bog pomoći da napravi neki rezultat na lokalnim izborima u Zagrebu", poručio je Maras u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, iz SDP-a su 2021. godine, nakon što je iz stranke isključeno oko tri tisuće članova, među kojima i četvero saborskih zastupnika, priopćili da su ostali bez članstva zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

"U dvije organizacije SDP-a - u Zagrebu i Slavonskom Brodu - dosad je bilo otprilike upisano pet tisuća članova, no, mnogi su bili fiktivni članovi. Sada ih ostaje oko dvije tisuće. Protekom od 45 dana, članstvo u stranci prestalo je i nekim članovima Kluba zastupnika SDP-a, kao što su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Marina Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu", objasnili su tada odluku bivšeg predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.