Njemačka razmišlja o protjerivanju kriminalaca u Afganistan nakon ubojstva policajca

Screenshot: YouTube

Nakon ubojstva jednog policajca u Mannheimu, njemačka vlada razmatra mogućnost ponovnog protjerivanja u Afganistan odakle dolazi počinitelj, priopćeno je danas.

"Kod osoba koje predstavljaju potencijalnu opasnost po javnu sigurnost u Njemačkoj moramo posebice ustrajati na protjerivanju", priopćio je ured ministrice unutarnjih poslova Nancy Faeser (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD).

Faeser je rekla kako se trenutno "ispituju" mogućnost protjerivanja u Afganistan koja su prekinuta dolaskom talibana na vlast 2021.

Porast kriminala

Ministar unutarnjih poslova najmnogoljudnije njemačke savezne pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije Herbert Reul (Kršćansko-demokratska unije CDU) rekao je kako u Afganistanu postoje sigurna područja u koja se može protjerivati.

Nekoliko ministara unutarnjih poslova njemačkih saveznih pokrajina zatražilo je sazivanje sjednice koja bi se bavila ovim pitanjem.

Neki ministri se zalažu i za protjerivanje kriminalaca i u Siriju.

Savezna koalicijska socijaldemokratsko-zeleno-liberalna vlada najavila je podršku inicijativama ministara unutarnjih poslova saveznih pokrajina. "S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da je podrška ovom naumu unutar vlade velika", rekao je predsjednik zastupničkog kluba SPD-a u Bundestagu Rolf Muetzenich.

Posljednjih mjeseci se u Njemačkoj bilježi značajan porast nasilnog kriminala s počiniteljima stranog porijekla. Pritom nož kao oružje igra važnu ulogu.

Prošlog petka jedan Afganistanac je nožem napao jednog političara u Mannheimu te nakon toga ubio policajca koji je političaru krenuo u pomoć.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.