Noćas mogući novi pljuskovi i nevrijeme, potom jača promjena. HT izdao upozorenje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što je meteorologe jutrošnje nevrijeme u Zagrebu i okolici iznenadilo, upozorili su kako bi grmljavinskog nevremena moglo biti i noćas u sjevernoj Hrvatskoj. 

Već noćas mogući novi pljuskovi i nevrijeme, jača nevremena i promjena dolazi u četvrtak popodne i navečer

Mjestimični pljuskovi u noći na četvrtak mogući su osobito na sjeverozapadu zemlje. Vjerojatnost za grmljavinu na sjeverozapadu zemlje je od 30 do 60 posto. 

No još jača nevremena i promjena vremena kopnene predjele očekuje u četvrtak popodne i navečer. Lokalno je tada vrlo vjerojatno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom. 

S promjenom vremena stiže i pad temperature u kopnene krajeve. 

HT poslao upozorenje

HT je zbog mogućeg nevremena poslao upozorenje korisnicima. 

"Noćas i sutra se očekuje grmljavinsko nevrijeme pa preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice. U slučaju pojave poteškoća u korištenju fiksnih usluga smetnju možete brzo i jednostavno prijaviti putem Moj Telekom aplikacije", poručili su, među ostalim, iz HT-a korisnicima na sjeverozapadu Hrvatske. 

Na moru će se zadržati toplinski val, za splitsku regiju tri iduća dana crveni alarm

U Dalmaciji će se i dalje zadržati pretežno sunčano i vruće i ondje i u idućim danima vrijede upozorenja za toplinski val. 

U danima koji slijede najteže vrućine bit će u splitskoj regiji za koju je za tri sljedeća dana - četvrtak, petak i subotu - proglašen crveni alarm. 

Za subotu je narančasti alarm oglašen za riječku regiju, dok je u nedjelju riječka regija u crvenom, dok splitska prelazi u narančasto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.