Ruski zračni udar na Ukrajinu, ima mrtvih i ranjenih. Ukrajinci: Napredujemo na jugu

Foto: Profimedia

Ubijena je najmanje jedna osoba, a 12 je ozlijeđenih u ruskim noćnim zračnim napadima na Ukrajinu. "Udar na Krivij Rih. Projektil je ciljao upravnu zgradu", napisao je jutros na Telegramu Serhij Lisak, vojni guverner jugoistočne regije Dnjepropetrovsk. U napadu je ubijena najmanje jedna osoba i devetero je ozlijeđenih, napisao je.

U sjevernoj Ukrajini, blizu ruske granice, projektil je oštetio 20 kuća i osam vozila, a ranjene su dvije osobe, priopćile su snage civilne zaštite. Jedna osoba ozlijeđena je u napadu na jugu regije Zaporižje, prema lokalnom vojnom guverneru.

Ukrajina: Napredujemo na jugu

Jug je bio glavna meta ukrajinske protuofenzive, a vojska je izvijestila u petak da je napredovala u blizini sela Robotine. "Oružane snage Ukrajine trenutačno postižu uspjehe na području južno od Robotinea i učvršćuju se na dosegnutim položajima", naveo je Glavni stožer u Kijevu.

Vojska je objavila i da je bilo uspjeha južno od grada Bahmuta na istoku, ali nije navela konkretne detalje. Informacije s fronte rata, koji bjesni od ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine, nije moguće neovisno provjeriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.