Sirijsko ministarstvo: Izrael je izveo napad na Damask, dvoje mrtvih

Foto: Anadolu Ajansi

Dvije su osobe poginule, a tri su ranjene u izraelskom napadu na vozilo u četvrti Maze u Damasku u kojoj se nalaze sjedište UN-a i ambasade, objavilo je sirijsko ministarstvo obrane. "Oko 17h05 (14h05 GMT), izraelski neprijatelj izveo je zračni napad kojemu je meta bila civilno vozilo u stambenoj četvrti Maze u Damasku, pri čemu su poginula dva civila, a troje je ozlijeđeno", kaže ministarstvo.

Dopisnik francuske agencije AFP rekao je da je oštećen hotel i da su izgorjela vozila u eksploziji do koje je došlo blizu ministarstva informiranja i četvrti UN-a. Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH) izvijestio je da je eksploziju uzrokovala "raketa koju je ispalio izraelski dron".

Dodao je da je projektil ciljao ne-Sirijca koji je vozio svoj automobil u tom naselju gdje se održavala ceremonija u spomen na čelnika Hamasa Jahju Sinvara, kojeg je Izrael ubio u Pojasu Gaze prošlog tjedna.

Dana 8. listopada, izraelski zračni napad na ovu istu četvrt glavnog grada Sirije ostavio je 13 mrtvih, uključujući devet civila, prema OSDH-u.

Prema nevladinoj organizaciji, gađao je zgradu koju posjećuju pripadnici libanonskog Hezbolaha i Revolucionarne garde, iranske ideološke vojske. Također u Mazeu, četiri su osobe ubijene nekoliko dana ranije u izraelskom napadu, prema nevladinoj organizaciji.

Među mrtvima je bio i zet vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha, koji je i sam ubijen u izraelskom zračnom napadu na južna predgrađa Bejruta 27. rujna.

Otkako je 2011. u Siriji izbio građanski rat, Izrael je izveo stotine napada na zemlju ciljajući na sirijsku vojsku i skupine koje podržava Teheran, uključujući Hezbolah, raspoređene kao potpora vladinim snagama. Izraelske vlasti rijetko komentiraju ove udare, ali kažu da neće dopustiti Iranu, izraelskom zakletom neprijatelju, da proširi svoju prisutnost u Siriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.