Urušila se zgrada u Bejrutu u snažnim udarima Izraela. Jako raste broj mrtvih

Foto: Profimedia

Dva izraelska zračna udara pogodila su središnji Bejrut večeras, a u napadu se urušila stambena zgrada, rekao je izvor iz libanonske sigurnosne službe za CNN.

Libanonsko ministarstvo priopćilo je u najnovijem ažuriranju da su u napadu u četvrti Basta najmanje 22 mrtva. Prvotna informacija bila je 11 mrtvih, a zatim 18. 

Najmanje 117 je ranjenih. 

Ranjene u izraelskom napadu na središnji Bejrut dovoze u bolnicu američkog sveučilišta. Vozila hitne i dalje stižu.

Jedna žena ispred bolnice, koja ne želi biti imenovana, kaže da je bila u zgradi pored eksplozije i čula detonaciju. Rekla je da je jedan od njezinih rođaka zadobio ozljede glave i nalazi se u bolnici gdje mu šivaju rane, prenosi BBC.

Žena kaže da je pogođena zgrada bila potpuno stambena te da je imala četiri ili pet katova.

Gornja Basta, četvrt u kojoj je pogođena višekatnica, gusto je naseljeno područje u koje su se stotine ljudi sklonile nakon intenzivnih izraelskih napada u južnom Bejrutu i drugim dijelovima Libanona u posljednjim tjednima.

Na upit za komentar IDF je rekao da istražuje izvješća.

Izrael naredio još evakuacija

Izraelske obrambene snage (IDF) izdale su nakon napada u četvrti Basta "hitno upozorenje" stanovnicima Haret Hreika, u južnom predgrađu Bejruta, tražeći od njih da se evakuiraju.

Glasnogovornik IDF-a kaže da je ovo područje blizu "Hezbolahovih objekata i interesa, a IDF će djelovati protiv njih u bliskoj budućnosti".

"Za vašu sigurnost i sigurnost članova vaše obitelji, morate napustiti ovu zgradu i susjedne zgrade odmah i udaljiti se od nje najmanje 500 metara", dodaje glasnogovornik IDF-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.