Tramvaj u centru Zagreba pregazio psa. "Namjerno ga je zgazio, vukao ga je po cesti"

Foto: Čitateljica

Danas je u centru Zagreba tramvaj pregazio psa, a zatim nastavio voziti, kažu za Index dvije svjedokinje događaja.

Incident se dogodio u 16:40 u Ilici, ispred Name. Psa je pregazio tramvaj koji je vozio na liniji 11. 

"Tramvaj je pregazio psa, nije se htio zaustaviti. Ja sam trčala za tramvajem, mogla sam stradati. Vikala sam vozaču da stane, on je samo nastavio voziti. Dolazio je drugi tramvaj, mahala sam rukama, drugi čovjek ga je zaustavio da i on ne prijeđe preko psa", kaže Ivka Senčar.

"Pas se još trzao kad sam došla do njega, a taj prizor neću zaboraviti do kraja života. Primila sam ga i maknula ga s pruge da ga ne pregazi još i taj drugi i pokrila maramicom utrobu da djeca ne gledaju i vikala da netko donese nešto iz Name da ga pokrijemo", kaže.

"Vozač je mogao barem stati"

Kaže da nije vidjela psa prije nego ga je udario tramvaj, obratila je pažnju tek kad je čula da pas cvili.

"Mogao je tako zgaziti dijete i produžiti. Znam da tramvaj ne može stati isti čas, ali da barem stane", kaže Senčar.

Prolaznici koji su svjedočili nesreći su pozvali policiju, ali ona se nije pojavila, kaže Senčar i navodi da je na mjestu događaja čekala dva sata.

"Do nas je u jednom trenutku došao policajac koji je bio u blizini. Dali smo mu svoje podatke da bi on rekao da to nije u njegovoj nadležnosti", kaže.

Policija: Obavljen je očevid

Iz zagrebačke policije su za Index potvrdili da su u 16:45 dobili dojavu da je tramvaj pregazio psa. Kažu da je obavljen očevid i da je istraživanje u tijeku.

Senčar nije sigurna čiji je pas. Kaže da su desetak metara od psa pronašli pokidanu platnenu ogrlicu.

"Dok smo zbrinjavali psa, da tramvaji ne voze preko njega, netko je rekao da žena na obližnjoj stanici plače. Pas nije imao povodac. Ne znam je li bio izgubljen. Možda je vlasnik od šoka ili straha samo otišao", kaže.

Svjedokinja: Namjerno ga je pregazio

Indexu se javila i druga osoba koja je svjedočila nesreći. Ona pak navodi da je vozač namjerno pregazio psa koji je bježao ispred tramvaja.

"Vozač ZET-a je namjerno, ispred više očevidaca, pregazio psa. Pas je mrtav, potpuno je smrskan. Samo su nakon sat vremena poslali higijeničara", kaže.

Navodi i da je pozvala Dumovec te da joj je osoba koja se javila spustila slušalicu. Kaže da su iz ZET-a rekli: "Što mi tu možemo?"

Poslali smo upit ZET-u. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.