U Bjelovaru počela konstrukcijska obnova knjižnice

Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

PRIPREMNIM radovima na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petra Preradovića, koja je oštećena u potresu, počela je konstrukcijska obnova šestog objekta u Bjelovaru koja se financira preko Fonda solidarnosti u punom iznosu, a trošak je u ovom slučaju nešto manji od 864 tisuće eura.

Dječji odjel površine 340 metara četvornih najmanji je od svih predviđenih za konstrukcijsku i cjelovitu obnovu, no s obzirom na to da krajnji rok za dovršetak radova istječe krajem lipnja, Hidroregulaciji, tvrtki koja je posao dobila ja javnom natječaju, ostalo je tek šest tjedana.

"Riječ je o prizemnici, a nadzor i projektant uvjeravaju me da se to može napraviti u roku. Obnovu smo prijavili na natječaj u travnju, vrlo brzo dobili smo odobrenje, ali dugo smo projektirali pa s radovima krećemo tek danas. Hidroregulacija je jedina dala ponudu i bez obzira na sve, mi znamo da to može samo netko s puno iskustva, ali netko tko s nama dijeli taj rizik", istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Nakon konstrukcijske najavio je i cjelovitu obnovu.

"Dobili smo informacije iz Ministarstva kulture da počnemo projektirati cjelovite projekte obnova. Mi smo već raspisali javnu nabavu za zgradu Vodotehne, ali i ostale koje se već rade. Kroz dva do tri tjedna mogli bismo imati izvođače, a tijekom lipnja mogli bismo se javiti na sve te natječaje s konkretnim projektom svih tih obnova. Nadam se da ćemo do kraja godine započeti s cjelovitim obnovama", poručio je gradonačelnik Hrebak.

Direktor Hidroregulacije Dominik Nervo rekao je da na konstrukcijskim obnovama zgrade Vodotehne i Dječjeg odjela knjižnice radi 50 djelatnika te kako se nada da će radovi biti dovršeni u roku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.