U Splitu se mrtav pijan zabio u auto s četvero djece. Curica se bori za život

Foto: Vojko Basic / CROPIX, Ivo Cagalj/PIXSELL

U ​splitskoj bolnici i dalje se bore za život desetogodišnje djevojčice s ozljedama više organskih sustava i glave, a koja je nastradala sinoć u prometnoj nesreći u Splitu kada se u vozilo u kojem se nalazila zabio pijani vozač iz suprotne trake.

Šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) Josip Krnić je rekao da su iz te prometne nesreće zaprimili šest osoba, četvero djece i dvije odrasle osobe.

Dvoje ​11-godišnje djece imaju lakše tjelesne ozljede te su nakon medicinske obrade puštene na kućnu njegu. Djevojčica (​11) ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju. 

Curica (11) ima tešku ozljedu glave

​"Djevojčica​ (11) ima ozljede više organskih sustava, a vodeća je ozljeda glave. Smještena je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti i u životnoj je opasnosti. Vozačica (​43) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku​, dok je vozač (​47) otpušten nakon medicinske obrade​", kazao je Krnić.​ 

Policija je vozača uhitila i to nakon što su očevidom na mjestu događaja utvrdili da se pod utjecajem alkohola i vozeći u suprotnoj kolničkoj traci u Splitu ​u ponedjeljak navečer svojim vozilom zabio u automobil u kojem je bila vozačica i četvero djece teško ozlijedivši ženu i dijete.

Vozač je bio mrtav pijan

Nesreća ​se dogodila u ponedjeljak oko 21:15 sati na kolniku Solinske ulice​. Vozač je vozio u alkoholiziranom stanju od 1.85 g/kg. Nakon što se jutros otrijeznio, policija je nad njim počela kriminalističko istraživanje koje još uvijek traje, a nakon čega će biti podnesena kaznena prijava.

Do sada je utvrđeno da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, ​koji je ​već bio prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolaska kroz crveno svjetlo i brzine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.