Županije objavljuju broj zaraženih, u Zagrebačkoj 52 nova

Foto: Srećko Niketić/Pixsell

NA PODRUČJU Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je petnaest novooboljelih od covida-19, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite. 

Riječ je o sedam osoba s područja Siska, pet s područja Petrinje, dvije osobe s područja općine Lekenik te jednoj osobi s područja Gline.

Stožer moli stanovnike za razumijevanje i odgovornost, kao i za daljnje poštivanje svih odredbi, preporuka i odluka Nacionalnog stožera.

Osam novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Pet je novih slučajeva s područja Bjelovara, dva su s područja Garešnice, a jedan novi slučaj zabilježen je na području općine Hercegovac.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je šestero oboljelih, a na promatranju je još šest pacijenata s covidom-19.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 75 osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaraženo novih 18 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji koronavirusom je zaraženo novih 18 osoba, a šest ih se oporavilo u protekla 24 sata, priopćio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 14 osoba ženskog i četiri osobe muškog spola, i to sedam iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, po dvije iz Opuzena, Ploča i Orebića te po jedna iz Lumbarde i Župe dubrovačke.

Među šest oporavljenih osoba tri su iz Metkovića, dvije iz Dubrovnika te jedna iz Korčule.

U posljednja 24 sata testiran je 831 uzorak, a od početka pandemije ukupno 113.264.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 29 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 580 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 927 od početka pandemije.

U Istri novih osam zaraženih, s dvije doze cijepljeno 50 posto građana

Novih osam osoba zaraženo je koronavirusom u protekla 24 sata u Istarskoj županiji koja bilježi 53 posto cijepljenih građana, od kojih 50 posto drugom dozom, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 284 uzorka brisa, kod osam osoba je potvrđen virus, a oporavile su se četiri osobe.

Pod mjerama samoizolacije trenutno su 444 osobe, dok se na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice liječi 12 covid-pozitivnih osoba.

Načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac izvijestio je da Istra do danas bilježi 53 posto cijepljenih građana, od čega 50 posto drugom dozom.

"Otprilike šest posto stanovnika Istre preboljelo je virus i razvilo imunitet. Dakle, možemo reći da je 59 posto stanovnika Istre epidemiološki sigurno te je stoga prisutnost virusa među ljudima vrlo mala", istaknuo je Kozlevac.

Dodao je da je dob zaraženih u bolnici niža u odnosu na ranije hospitalizirane, međutim, nemaju teške simptome i u dobrom su stanju.

U Karlovačkoj županiji 12 novozaraženih

Na području Karlovačke županije u posljednja 24 sata testirano je 68 osoba, od kojih je njih 12 bilo pozitivno na koronavirus, priopćio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o šest osoba s područja Karlovca, dvjema iz Duge Rese i Slunja te po jednoj osobi s područja Barilovića i Netretića.

Na covid-odjelu Opće bolnice Karlovac trenutačno su na liječenju četiri osobe, a u posljednjih 24 sata nije bilo umrlih covid-19 pozitivnih osoba.

Policijska uprava karlovačka izvijestila je da je pod mjerama samoizolacije 157 osoba.

U Zadarskoj županiji 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 U posljednja 24 sata u Zadarskoj je županiji evidentirano 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Novooboljelih je sedmero u Zadru, četvero u Biogradu, po troje u Obrovcu i Poličniku, po dvoje u Benkovcu, Ražancu, Sv. Filipu i Jakovu i Viru te po jedna osoba u Jasenicama i Sukošanu.

Na covid-odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 16 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je osmero pacijenata oboljelih od covida-19.

Testirano je 595 uzoraka, ozdravile su 22 osobe i trenutačno je 107 aktivnih slučajeva.

Pod aktivnim su nadzorom 843 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenja mjere samoizolacije.

Virovitičko-podravska - 1 novi

Od 35 testiranih jedan muškarac iz Virovitice pozitivan je na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, trenutno nema covid-19 pacijenta. Od početka epidemije koronavirusa s područja VPŽ-a virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 4139 osoba. Nažalost, 142 osobe su preminule od posljedica infekcije covidom-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ-a apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera.

Međimurska - 5 novih

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 79 uzoraka, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus. Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavile su se 2 osobe. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji je dan 39. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 65.155 uzoraka. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 1 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, nema pacijenata na respiraciji, kao ni preminulih osoba. Svi građani koji se žele cijepiti mogu to učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Zagrebačka - 52 nova

U odnosu na podatke od jučer, oboljele su 52 osobe (gradovi – 8 Samobor, 7 Zaprešić, 2 Jastrebarsko, 16 Velika Gorica, 3 Ivanić-Grad, 7 Vrbovec, općine – 1 Brdovec, 2 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Pisarovina, 1 Križ, 1 Brckovljani, 2 Rugvica), a ozdravilo je 18 osoba. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području županije od početka pandemije do danas evidentirane su 30.843 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.509 osoba, a 76 osoba je preminulo. Aktivno je 258 slučajeva.

Šibensko-kninska - 25 novih

U protekla 24 sata na području županije 25 osoba oboljelo je od covida-19; po sedam osoba iz Šibenika i Knina, četiri osobe iz Drniša, po dvije osobe iz Vodica, Rogoznice i Skradina te jedna osoba iz Primoštena. Trenutačno su 104 aktivna slučaja oboljenja od covida-19. U šibenskoj bolnici liječi se 14 pacijenata, od kojih je jedan pacijent na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 212 osoba, od toga je 145 osoba bliski kontakt oboljelih, a za njih 67 određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku. U posljednja 24 sata testirano je 514 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.