Koja je razlika između panko i običnih krušnih mrvica?
KRUŠNE mrvice su jedna od onih namirnica koje uvijek imamo pri ruci. Koriste se za sve - od pohanja mesa i zgušnjavanja umaka do dodavanja teksture knedlama od šljiva ili marelica.
Dok su nam obične krušne mrvice svima dobro poznate, panko mrvice su posljednjih godina postale sve popularnije i često se mogu naći u receptima na internetu. Iako obje vrste imaju sličnu svrhu, postoje neke razlike koje mogu utjecati na teksturu i okus konačnog jela.
No, iako se u raznim receptima panko mrvice spominju sve više, tražili smo ih u dućanima, no nismo ih našli, tek u web trgovinama s azijskom hranom gdje je cijena za kilogram stotinjak kuna.
Obične krušne mrvice
Obične krušne mrvice se mogu dobiti od raznih vrsta kruha. Obrađuju se tako da budu sitnije od panko mrvica, a lako se mogu napraviti u vlastitoj kuhinji pomoću multipraktika. Nisu tako suhe kao panko mrvice i nakon prženja imaju konzistenciju poput kruha.
Panko krušne mrvice
Panko je vrsta krušnih mrvica koje se koriste u japanskoj kuhinji kao hrskavi omotač za prženu hranu. Panko se pravi od bijelog kruha bez korice koji se peče na pločama grijanim električnom strujom. Nakon pečenja kruh se suši 18 sati i potom melje u krupne mrvice koje se zagrijavaju na visokoj temperaturi kako bi dobile prozračnu teksturu.
Panko mrvice imaju prozračniju teksturu od većine mrvica za paniranje koje se koriste u zapadnjačkoj kuhinji i odlično zadržavaju svoju teksturu nakon prženja u dubokom ulju. U japanskoj kuhinji se tradicionalno koriste za pripremu tonkatsua i katsu piletine, ali se sve češće koriste izvan Japana i obično su dostupne u trgovinama s azijskom hranom i velikim supermarketima.
Svinjski kotleti u panko mrvicama
Bijela riba s koricom od parmezana
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati