Jeste li već probali bijeli pesto? Kraljica tjestenine dodala mu je neobičan sastojak
SIGURNO ste čuli za Kraljicu tjestenine - ova simpatična Talijanka pravog imena Nadia Caterina Munno na svojem Instagramu i TikToku svakog dana objavljuje jela s tjesteninom (kao i mnoga druga talijanska jela), a ovdje smo izdvojili neka nama najdraža.
>> Ovako tagliatelle priprema Kraljica tjestenine, uvijek ispadnu savršeno
Sada je objavila jedan novi recept, a riječ je o tjestenini u bijelom pesto umaku s orasima. U umak, osim oraha, po originalnom receptu idu i ricotta, parmezan, maslinovo ulje, češnjak i još par sastojaka, a Kraljica tjestenine svoj je umak začinila s nekoliko dodatnih sastojaka.
U umak je dodala još i par šnita kruha starog jedan dan, nekoliko listića bosiljka i malo klinčića za dodatnu aromu te na kraju i malo vode od kuhanja tjestenine, kako bi umak bio još kremozniji. Mi smo pronašli originalan recept, a donosimo ga u nastavku.
Tjestenina u bijelom pesto umaku s orasima
Kombinacija tjestenine i oraha zvuči odlično, a upravo su orasi jedan od glavnih sastojaka bijelog pesto umaka koji se savršeno slaže s tjesteninom svakog oblika. Cijeli recept s točnim mjerama je ovdje, a od sastojaka će vam trebati:
- orasi
- ricotta
- limun
- češnjak
- origano
- parmezan
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
- tjestenina.
Prvo tostirajte orahe - rasporedite ih po limu za pečenje i lagano ih tostirajte u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pustite ih da se ohlade pa ih nasjeckajte. U zdjeli zatim pomiješajte orahe, ricottu, koricu limuna, češnjak, origano i naribani parmezan. Dodajte i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, a pesto na kraju začinite solju i paprom.
Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente i sa strane odvojite malo vode od kuhanja, koju ćete zatim umiješati u pesto. Tjesteninu prebacite u zdjelu s pestom i energično miješajte oko dvije minute, dok se sve dobro ne sjedini. Poslužite u tanjure i tjesteninu posipajte parmezanom i orasima.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati