Top ideje na koje sve načine iskoristiti lubenicu i dinju na temperaturama do plus 40
ZA OVAJ tjedan najavljen je pakao od vremena pa su dobro rashlađena lubenica i dinja odličan izbor za osvježenje. Na tržnicama se kilogram lubenice prodaje za euro do dva, dok je dinja uobičajeno skuplja pa jedan kilogram košta 2.50 eura. Iako su dobro rashlađene nevjerojatna poslastica kad vani uprži, mogu se pripremiti na više načina, a mi vam donosimo neke od njih.
1. Lubenica na štapiću
Narežite lubenicu na što ravnije kolutove (kako kasnije nadjev ne bi curio) i maknite crveno meso a da ne prerežete koru. Pomiješajte crveni dio s malo jogurta i meda, izblendajte i ulijte u koru koju ste stavili na masni papir. Zaledite i narežite na šnite.
2. Sorbet od dinje
I to od samo jednog sastojka - dinje. Očistite i izvadite narančasto meso iz dinje (ili zeleno, ovisi koju ste vrstu kupili), narežite pa zaledite. Nakon par sati stavite u multipraktik pa izmiksajte da nastane glatka smjesa. Stavite da se još malo zaledi i to je cijela mudrost.
3. Lubenica s preljevom
Narežite lubenicu na kockice i vratite u koru koja može poslužiti kao zdjela. Naravno, možete isto napraviti i u bilo kojoj posudi koju imate u kuhinji. Prelijte preljevom koji ste napravili tako da ste smiksali jogurt i jagode s malo meda. Dodajte još voća i jedite dobro rashlađeno.
5. Torta od lubenice
Ovaj ste trik sigurno već vidjeli, no vrijedi se prisjetiti. Lubenicu izrežete tako da dobije oblik okrugle torte (ostatak možete iskoristiti za lubenicu s preljevom pod brojem 3), ukrasite voćem ili premažete tučenim slatkim vrhnjem da je zakamuflirate (tada je dobro prebrišite kako bi površina bila suha da se šlag ne cijedi). Ekipa na bilo kojoj rođendanskoj proslavi usred toplinskog vala bit će vam zahvalna.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati