Kada ne znate što za ručak, napravite ovu hrskavu piletinu s medom
KADA nam ponestane ideja što kuhati, odemo na TikTok u potrazi za inspiracijom i uvijek nešto pronađemo. Tako je bilo i ovog puta, kad smo našli ovaj fantastičan recept za piletinu s medom.
Nema tko ne voli piletinu, posebno popularne pohance, a ovo su pohanci na malo drugačiji način - iz pećnice i uvaljani u cornflakes umjesto u krušne mrvice. A uz malo meda i ljutog umaka, koji će okus podići na novu razinu, ovo će vam se jelo sigurno svidjeti.
Recept za piletinu s medom
Pileća prsa možete narezati na male komadiće ako želite napraviti pileće medaljone, a možete ostaviti i veće komade. Zatim u blenderu sameljite cornflakes, naribani parmezan i papriku, a u posebnoj posudi umutite jaja i dodajte im malo ljutog umaka po želji.
Piletinu umočite u jaja, a zatim ju uvaljajte u cornflakes mrvice i rasporedite po limu za pečenje. Ova tiktokerica kaže da biste piletinu obavezno trebali pokapati maslinovim uljem jer će jedino tako izvana biti savršeno hrskava, dok će iznutra biti sočna.
Sljedeći dio možete preskočiti ako niste ljubitelj slatkog na piletini, no mi definitivno preporučujemo da probate. Med pomiješajte sa začinima po želji i s malo ljutog umaka i tom mješavinom lagano prelijte piletinu. Meso ispecite u pećnici, a poslužite ga s pomfritom od batata, čija će se slatkoća savršeno slagati uz piletinu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati