Meksička pita "kao iz pekarnice", imamo najjednostavniji recept
AKO STE i vi ljubitelji hrskave i pikantne meksičke pite iz pekarnice, zašto ju ne biste naučili pripremiti kod kuće? Kombinacija mljevenog mesa, kukuruza i graha pravi je izbor za ručak, kada pitu možete "zaokružiti" osvježavajućom salatom, a uvijek ih možete imati spremne i za gablec ili brzi snack koji će vas zasititi. Ako imate malo vremena i volje, pripremite ih od vlastitog tijesta, a uvijek možete skratiti vrijeme koristeći kupovne kore za savijaču koje ćete puniti nadjevom.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve biti potrebno.
Za tijesto (ako ne koristite gotove kore za savijaču):
- brašno
- topla voda
- sol
- ulje
Za nadjev pripremite:
- mljeveno meso
- kukuruz iz konzerve
- crveni grah iz konzerve
- umak od rajčice
- koncentrat rajčice
- ulje
- sol, čili začin, slatku papriku, tabasco
Kako se priprema
Počnite s pripremom tijesta: pomiješajte sve sastojke, oblikujte tijesto u valjak pa podijelite u 12 jednakih loptica. Loptice stavite u lim za pečenje, premažite uljem i prekrijte folijom pa ih ostavite da odmaraju. Za nadjev dinstajte mljeveno meso, dodajte umak i koncentrat rajčice pa još kratko prokuhajte. Dodajte i povrće i ostavite da se prohladi prije punjenja tijesta.
Tijesto razvucite rukama od sredine prema rubovima pa ga napunite nadjevom i umotajte poput štrudle. Pitu prerežite na pola i stavite u lim za pečenje, a postupak ponovite za sve preostale kuglice tijesta i nadjev. Pite stavite peći, a gotove su kada porumene.
Detaljan recept pogledajte ovdje, a svakako isprobajte obje verzije - i s gotovim korama za savijaču, ali i s vlastitim tijestom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati