Keksići s pirovim brašnom i maslacem od kikirikija zdravija su alternativa klasičnima
STIŽU nam blagdani, a ideja za kolače i kolačiće nikada ne može biti previše. Ako ste u potrazi za keksićima s komadićima čokolade, s pirovim brašnom koje je zdravija i hranjivija alternativa višenamjenskom pšeničnom brašnu, i s aromom maslaca od kikirikija, ne tražite dalje!
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo recept za upravo takve keksiće, čija je autorica naša čitateljica Mirela. Na prvi pogled, ovi keksići izgledaju kao i svaki drugi (i puno bolje od onih kupovnih), pa ako ovih blagdana želite isprobati nešto drugačije i zdravije, evo recepta.
Potrebni sastojci
Keksići su vrlo jednostavni za pripremu jer je potrebno samo pomiješati sve sastojke i formirati ih u smjesu od koje ćete napraviti kuglice, a trebat će vam:
- pirovo brašno
- prašak za pecivo
- jaja
- smeđi šećer
- maslac od kikirikija
- maslac
- čokolada za kuhanje.
Kako ih pripremiti
Prvo umutite jaja sa šećerom pa im dodajte omekšali maslac i kikiriki maslac. Kremasto izradite mikserom. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Čokoladu za kuhanje nasjeckajte na manje komadiće, a zatim ju ručno umiješajte u smjesu za keksiće.
Smjesu stavite u hladnjak na minimalno pola sata. Nakon pola sata od smjese formirajte kuglice i pecite ih 18 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Keksiće ohladite te ih po želji ukrasite otopljenom čokoladom.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati