Znamo kako ostatke hrane od Božića pretvoriti u prefina jela, imamo 5 top recepata
NA BLAGDANSKOM stolu ove se godine našlo zaista svašta - od purice i odojka, preko pirea i pečenog krumpira, pa sve do francuske salate. Obilje hrane za Božić znači da je neminovno da i u danima nakon Božića jedemo te ostatke, a kako ostatke hrane ne biste bacili, iskoristite ih na najbolji način uz jedan od ovih top recepata koje smo izdvojili u nastavku.
1. Polpete od krumpira i sira
Ako vam je ostalo pire krumpira od ručka, iskoristite ga kako biste napravili ove hrskave polpete - pireu dodajte parmezan, jaje, luk, začine i gustin pa ispecite, a cijeli recept pronađite ovdje.
2. Pašteta od ostataka pečene purice
Pečene purice zasigurno će vam ostati od ručka, pa zašto onda od nje ne biste napravili brzu paštetu? Meso trebate usitniti štapnim mikserom i dodati mu senf, kiselo vrhnje, majonezu, češnjak, maslac, jabučni ocat i začine, a cijeli recept pronađite ovdje.
3. Salata s puretinom
Od ostataka puretine još možete napraviti i poznatu Waldorf salatu s puretinom i narančom, s dodatkom jabuka, oraha i celera. Odlično će funkcionirati kao ručak u danima nakon Božića, a cijeli postupak pripreme pronađite ovdje.
4. Quesadille
Bilo da ste za Božić pekli puricu, odojak ili neko drugo meso, ostatke možete iskoristiti za quesadille, omiljeno meksičko jelo u tortilji. Tortilje napunite mesom, naribanim sirom, kukuruzom i grahom i zapecite u tavi, a cijeli recept je ovdje.
5. Polpete od mesa i povrća
Polpete koje će vas oduševiti svojim okusom te brzom i laganom pripremom - napravite ih mesnim ostacima od božićnog ručka, dodajte mrkvu, jaje, krušne mrvice i začine i dobili ste odličan ručak. Cijeli recept je ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati