Kada pročitate ovo o voćnim jogurtima, više ih nećete konzumirati
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Instagram
JOGURT se proizvodi fermentacijom mlijeka uz pomoć jogurtnih kultura, a to su pripravci bakterija Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus.
Spomenute bakterije laktozu pretvaraju u mliječnu kiselinu koja je i zaslužna za karakteristični okus jogurta.
Jogurt se dobiva od pasteriziranog mlijeka s različitim udjelima mliječne masti, a pasterizacijom se gubi dio vitamina iz mlijeka. No fermentacijom se ti vitamini ipak nadograđuju.
Osim mlijeka, jogurti sadrže i razne voćne pripravke, a među popularnijima je šumsko voće, maline, kupine, jagode, borovnice i slično. Iako je voće bogato antioksidansima i zdravo, u ovim je jogurtima zapravo vrlo malo voća.
Upravo zato ovo biste voće trebali konzumirati kao svježe i neprerađeno, jer voćni jogurti obiluju šećerom. U većini jogurta, na 100 grama dolaze čak tri žličice šećera, a obzirom na to da su pakiranja uglavnom od 150 i 250 grama, konzumacijom jednog voćnog jogurta možemo unijeti više od šest žličica šećera.
Drugim riječima, to je gotovo cijeli preporučeni dnevni unos šećera, a već dobro znate kako šećer ne samo da šteti vašem izgledu i liniji, već može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema, kao što su dijabetes, zubni karijes i slično.
Kako bi dobili izgled voćnog proizvoda, ovim se jogurtima dodaju i razne arome i bojila pa koliko god oni bili slatki i ukusni, ipak odaberite obične jogurte pa im rađe dodajte svježe voće.
Vaše će vam tijelo biti zahvalno.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati