Ako i vi već mislite o darivanju, znamo jedan jestivi poklon koji svi obožavaju
VEĆ SMO duboko ušli u jesen, pa sve više razmišljamo o zimskim slasticama, ali i darivanjima. Za nas nema ništa slađe od domaćih, jestivih poklončića, pa smo se odmah sjetili karameliziranih lješnjaka.
Ovaj omiljeni snack koristi se u raznim desertima i kolačima. Lješnjaci daju hrskavu teksturu slasticama, mogu se posuti po vrhu kolača ili sladoledu, ali nekako ih najviše volimo jesti same.
Posebno su atraktivni kao poklončići, a i sami ćete se zabaviti pakirajući ih. Na ovaj način možete uz malo truda razveseliti bližnje, prijatelje ili kolege s posla.
Potrebni sastojci
Bit će vam potrebno nekoliko sastojaka:
- prženi lješnjaci
- šećer
- voda
Kako se pripremaju
U lonac dodajte lješnjake, šećer i vodu. Miješajte dok se šećer ne kristalizira, a tijekom miješanja smanjite na laganu vatru. Lješnjaci će se postepeno karamelizirati. Kad dobiju karameliziranu boju, maknite lonac s vatre. Prebacite lješnjake na papir za pečenje i ostavite ih da se ohlade. Cijeli recept s detaljnim uputama pogledajte ovdje.
Kako ih čuvati
Ako ćete ih pakirati kao poklončiće, koristite platnene vrećice ili celofan, ali pazite da vrećice dobro zatvorite - zavežete. Važno je štititi lješnjake od vlage i oksidacije, pa pazite da ih, za početak, dobro ohladite na zraku. Vlaga utječe na karamelu, pa mogu izgubiti na hrskavosti.
Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi, kao što je staklena tegla ili plastična kutija s poklopcem. Držite ih na suhom i hladnom mjestu, a lješnjaci obično ostaju dobri oko 3 tjedna, ovisno o uvjetima čuvanja.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati