Evo koliko košta večera u špilji staroj 25 tisuća godina na Baliju
BALI je najpoznatiji po svojim predivnim plažama, a za one željne jedinstvenog iskustva, Bali krije i jednu špilju koja je pretvorena u restoran, a sada je hit na društvenim mrežama.
Riječ je o restoranu The Cave by Chef Ryan Clift, ekskluzivnom podzemnom restoranu s 22 sjedeća mjesta koji u ponudi ima menije od sedam ili deset sljedova chefa Ryana Clifta, uz bogat izbor vina i koktela.
Špilja stara 25 tisuća godina
Restoran je smješten u špilji za koju se procjenjuje da je stara čak 25 tisuća godina, a otkrivena je 2013. godine tijekom izgradnje vile. Ova očuvana prirodna špilja sada pruža jedinstveno iskustvo objedovanja, a ovdje sjedite okruženi stalaktitima, uz mogućnost da špilju i obiđete, pri čemu dobijete sigurnosne kacige.
Mnogi tvrde da je ovo ujedno i najskuplji restoran na Baliju (a Bali je inače poznat po pristupačnim cijenama), a chef ovdje sam donosi jela za stol. Između obroka špilju možete i obići i fotografirati ju, a restoran je poznat i po svjetlosnim efektima i projekcijama na zidovima špilje.
Cijene između 100 i 240 eura
Cijene jelovnika u ovom se restoranu kreću između 100 i 240 eura - najpovoljniji je meni od sedam sljedova koji košta 100 eura po osobi, a ako u meni želite uključiti i uparivanje vina i koktela, sve zajedno koštat će vas dvostruko više, oko 200 eura.
U ponudi su i meniji od 10 sljedova koji se uglavnom poslužuju za ručak ili za večeru nakon 21 sat. Oni koštaju 130 eura po osobi, a s uparivanjem vina i koktela koštat će vas čak 240 eura po osobi.
Ovaj je restoran odlučio otvoriti engleski chef Ryan Clift, koji je od svoje 14. godine učio od nekih od najboljih svjetskih kuhara, poput Marca Pierrea Whitea, a već godinama živi u Aziji. Davne 2008. godine otvorio je Tippling Club u Singapuru, poznat po svojoj progresivnoj, avangardnoj kuhinji i jednako inventivnim koktelima, koji se ubrzo našao na ljestvici 20 najboljih restorana u Aziji, a danas ima i Michelinovu preporuku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati