Za mađaricu napravljenu po ovom receptu čitateljica tvrdi da je savršena
MAĐARICA je mnogima omiljen kolač - na gotovo svakom stolu našla se i za blagdane, a iako su oni prošli, ne znači da je više nećemo raditi. Tu su i rođendani i razne druge prilike za koje možete napraviti ovaj kolač. Ako ste tražili recept po kojemu će ispasti savršeno, imamo ga.
Čitateljica Martina Dod je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila svoj recept za mađaricu prema kojemu uvijek ispadne, kako kaže, "najbolja i savršena". U nastavku pronađite recept iz njezine bilježnice, a nakon što ga isprobate, javite nam dojmove.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam za ovu mađaricu trebati:
- jaja
- maslac
- kiselo vrhnje
- šećer
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- mlijeko
- kakao
- vanilin šećer
- čokolada za kuhanje
- ulje
- med.
Kako je napraviti
Prvo napravite tijesto - izmiksajte jaja, maslac, vrhnje i šećer. Dodajte brašno i prašak za pecivo i umijesite rukama. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga na 5 do 6 loptica. Svaku lopticu razvaljajte u pravokutni oblik i pecite 7 minuta na 180 stupnjeva.
600 ml mlijeka stavite kuhati s maslacem. Preostale sastojke, uz preostalih 400 ml mlijeka, pomiješajte i ukuhajte u zavrelo mlijeko s maslacem. Vrućom kremom nafilajte kore. Na kraju napravite čokoladnu glazuru i njome prelijte kolač. Ostavite da se dobro ohladi prije posluživanja.
Cijeli recept za mađaricu naše čitateljice pronađite ovdje.