Imamo odličan recept za mirisne bakine vanilin kiflice s orasima od tek par sastojaka
PRHKE kiflice od oraha su neizostavni suhi kolač za blagdane, a recept naše čitateljice Ane vas je oduševio.
"Najbolji recept za prhke kifleke", "Obožavam ove kiflice", "Tako je i moja baka radila, odlične", "Odlično! Od kad sam prije dosta godina otkrila koliko su prhkije kad ide samo bjelanjak, ne odustajem od takvog recepta", neki su od komentara.
Malo sastojaka, puno okusa
U prhke kiflice po Aninom receptu ne ide puno sastojaka - tu su glatko brašno, maslac, mljeveni orasi, šećer i bjelanjci. Vjerujemo da neki od vas imaju recepte po kojima u tijesto idu cijela jaja ili pak samo žumanjci, no rezultat korištenja samih bjelanjaka su čvrste, a prhke kiflice. Plus je to što možete iskoristiti bjelanjke koji pri izradi božićnih kolača znaju ostati kao višak.
Važite da budu sve jednake veličine
Ako ste vrlo pedantni i želite da kiflice budu jednake veličine, nakon što se tijesto odmori u hladnjaku podijelite ga na loptice jednake težine tako da svaku izvažete.
Nakon toga loptice oblikujte u kiflice tako da ih nježno protrljate među dlanovima. Pecite ih na masnom papiru, za dobrobit i vas samih, ali i kiflica jer ne želite da se ovi krhki kolačići ni trunku zalijepe za lim za pečenje.
Još tople uvaljajte u šećer
Kad su pečene, pričekajte tren da se prohlade jer ne želite opeći prste, a onda ih još tople uvaljajte u mljeveni šećer. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi i spremite u limene kutije. Drugi, treći, četvrti dan, a i nakon dva tjedna stajanja na hladnom i suhom mjestu bit će savršene - mekane, prhke, mirisne.
Anin recept za kiflice s orasima možete pronaći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati