Ispeći mekana hambi-peciva u subotu ujutro je jedan jako mudar potez
KAD VANI zahladi, sve nam se više sviđa mijesiti tijesto i biti pored upaljene pećnice. Vrlo često pečemo domaći kruh, motamo kiflice i razvlačimo štrudle, a danas smo se zaželjeli domaćih hambi-peciva, okruglih i mekanih "bombica" od dizanog tijesta.
Probudit ćete sve koji duže spavaju
Nema šanse da miris upravo pečenih peciva ne probudi vaše ukućane koji su odlučili subotu iskoristiti za izležavanje, ali nemojte da ispeku prste na još kipuće tijesto. Ova su peciva prefina još topla pa se nadamo da će vam pokoje ostati i za večeru, jer i dalje će biti baš mekana. Važno je da ih, kad se ohlade, stavite u vrećicu ili posudu s poklopcem kako se ne bi posušila.
Premažite ih jajetom i posipajte sjemenkama
Ako želite, peciva možete premazati razmućenim jajetom i posipati sjemenkama koje su vam najdraže. Sezam je već klasika i njega obožavamo na svim mogućim kiflicama, lan je dodatak koji čak volimo i umijesiti u tijesto, a kim je tu da zamiriše cijelu kuću i par okolnih ulica.
Možete ih jesti u slanim i slatkim kombinacijama
Napravite sendvič, jedite kao kruh uz ručak, premažite pekmezom, Nutellom, čime god želite. A s obzirom na njihov prefiks "hambi", možete ispeći burgere i napraviti pravu malu gozbu.
Recept za mekana hamburger peciva koja uspijevaju baš svima možete naći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati