Čitateljica oduševila domaćom Bajaderom od tri sastojka. "Pravila sam je već 5 puta"
AKO STE ikada pokušavali napraviti domaću verziju popularne Bajadere - sigurno znate da nije baš lako pogoditi onaj specifičan, originalni okus. Mi smo isprobali nekoliko recepata i sve su to bili odlični deserti, ali su se prilično razlikovali od onih kupovnih. Ovaj smo put naišli na objavu naše čitateljice i autorice recepata Antonije Jagodić, koja je isprobala recept food blogerice JustKate Bake.
Radi se o domaćoj verziji Bajadere od 3 sastojka - mliječne čokolade, kikiriki maslaca i bijele čokolade. U jednom je komentaru rečeno kako Bajadera izgleda lijepo, ali kako u originalu nema kikirikija, nego se kombinira maslac od lješnjaka i badema.
Ipak, autorica recepata je napisala kako desert izgleda slično originalnoj Bajaderi, a okusom je još bolji. "Okusom zaista podsjeća na pravu Bajaderu, bar tako kažu svi koji su ju probali. Ja sam oduševljena. Pravila sam ju ove godine sigurno 5 puta", napisala je.
Mi ćemo ju sigurno isprobati, a ne moramo ni čekati vikend jer za ovu slasticu je potrebno samo 10 minuta - tako barem kaže recept.
Potrebni sastojci
Evo koje je sastojke koristila.
- mliječna čokolada
- kikiriki maslac
- bijela čokolada
Kako se priprema
Na pari otopite mliječnu čokoladu i sjedinite je s maslacem od kikirikija. Zatim otopite bijelu čokoladu i nju pomiješajte s maslacem od kikirikija. Pripremite silikonski kalup. Prvo stavljajte pola tamne smjese, pa prebacite u zamrzivač. Na tamnu smjesu stavite bijelu smjesu, pa opet stavite u zamrzivač. Na bijelu smjesu stavite drugu polovicu tamne smjese, stavite kratko u zamrzivač pa prebacite u hladnjak. Kad se sve stisnulo, režite na kockice ili pravokutnike.
Detaljan recept nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati