"Lazanje su me izule iz cipela", pišu. Otišli smo u ovaj riblji fast food probati ih

FISH HOUSE, riblji fast food originalno iz Rovinja (tamošnja adresa je De Amicis 2, Rovinj), krajem prošle godine otvorio se u Zagrebu, na adresi Masarykova ulica 19. Rade svaki dan od 12 do 22 sata, osim nedjeljom, kada su zatvoreni. Franšiza posluje i u Zadru, na adresi Šime Ljubavca 2.
Na zagrebačkoj lokaciji imaju dvadesetak sjedećih mjesta, dok za ljeto najavljuju terasu. U ponudi imaju petnaestak ribljih jela, kao što su burgeri s oradom, skušom, kozicama, tunom, razne varijacije pržene ribe poput fritadura od jadranske kozice, trlje, srdele i gavuna, brudet od lignji s palentom, priloge poput carpaccia od tikvice, grilanih i mariniranih patlidžana, istarske skute, mozzarelle i razne umake poput majoneze s pestom od bosiljka.
Riblje lazanje su glavna atrakcija
Međutim, mi smo došli probati najneobičniju stvar, njihove Fish House lazanje. Sastoje se od zapečene tjestenine, bijele ribe, kapara, masline, šalše i mozzarelle. Bili smo skeptični, ali nakon što smo ih probali, moramo priznati da su savršene ako ste riboljubac. Za 14 eura se lako najedu dvije osobe, što je ok cijena.
Čini se kako su oduševljeni i ostali koji su probali. Iako na Googleu imaju tek 19 recenzija, zagrebački Fish House ondje ima visoku ocjenu - 4.9.
"Sjajno mjesto, salata s tuna steakom bila je nevjerojatna, a riblje lazanje nešto su što trebate probati. Toplo preporučujem", "Naručili smo riblje lazanje i tacose, oboje je bilo odlično i svježe. Vlasnik je bio vrlo ljubazan i sigurno ćemo se vratiti probati nešto drugo s jelovnika. Cijene su malo visoke, ali s obzirom na okus, kvalitetu i posebna jela, vrijedi posjetiti", pišu gosti.
"Sjajno novo mjesto, bilo je nevjerojatno. Probao sam riblje lazanje prvi put u životu i bile su odlične, definitivno ću se vratiti", "Odličan izbor morske hrane, svidjele su nam se bao lepinje, riblje lazanje koje su bile čudne i ukusne, sigurno ćemo dolaziti često", "Lazanje su me izule iz cipela. Tacosi također. Ljubazno i uslužno osoblje, za svaku preporuku", zaključuju.
Zagrebački Fish House radi cijelu godinu
Razlike između rovinjskog, zadarskog i zagrebačkog Fish Housea u konceptu nema, no zagrebački se razlikuje po tome što će raditi cijelu godinu, za razliku od Zadra i Rovinja, gdje se radi o sezonskim objektima. Isto tako, u Zagrebu nude jela koja drugdje još nisu imali na meniju, kao što su upravo lazanje s bijelom ribom koje smo mi probali.
>> Hrvatska ima čak tri domaća riblja fast fooda, jeste li ikad jeli u nekom od njih?

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati