Održano Svjetsko prvenstvo u slastičarstvu, četiri europske zemlje su u top 10
U LYONU je 20. i 21. siječnja održano Svjetsko prvenstvo u slastičarstvu, događaj koji se održava svake dvije godine i u kojemu sudjeluju zemlje diljem svijeta, čiji se timovi natječu u stvaranju najboljih deserata.
Iako je natjecanje održano u Francuskoj, francuski tim nije osvojio zlatnu medalju, već srebrnu. Najveće priznanje osvojili su Japanci, koji su ponovno osvojili prvo mjesto - napravili su granitu, desert od šećera s limunom, kruškom, nevenom i čokoladom te smrznuti desert od marelice, koji je izgledao kao igračka.
Morali napraviti tri deserta za pet sati
Francuski tim pripremio je čokoladna jaja koja su bila punjena mousseom od souffléa od čokolade i lješnjaka prelivena čokoladnim crumbleom, umočena u maslac s citrusima i vanilijom te uparena s grilanim sladoledom od vanilije i confitom od klementine.
Bronca je otišla Maleziji, što je najbolji rezultat ove zemlje do sada na natjecanju. Tim Malezije dobio je visoke ocjene za svoj smrznuti desert, koji je opisao kao "skladnu mješavinu svijetlih citrusa, slatke marelice i suptilnih začina", što je znak multikulturalnog naslijeđa zemlje.
Ove je godine svaki tim imao tri člana, a morali su napraviti tri deserta koja će predstavljati njihovu zemlju i za sve su imali samo pet sati. Tako je, primjerice, kineski tim sastavio zmaja od šećera, dok su meksički natjecatelji u svoje deserte ugradili čokoladu, kukuruz i drugu hranu karakterističnu za njihovo područje.
Ovako izgleda top 10:
1. Japan
2. Francuska
3. Malezija
4. Kina
5. Belgija
6. Italija
7. Južna Koreja
8. Singapur
9. Velika Britanija
10. Argentina
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati