Ogulite muškatnu tikvu bez muke: Za ovaj trik sigurno još niste znali
BUTTERNUT ili muškatna tikva kraljica je jeseni i već je krenula njezina sezona. Za većinu recepata u kojima se ova namirnica koristi poželjno je oguliti ju, a to je zadatak koji mnogima zadaje pravu noćnu moru jer su bundeve poznate po tome da ih se jako teško guli.
>> Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica
Ipak, nije nemoguće, samo treba znati kako, a jedan dobar trik pronašli smo kod 75-godišnje američke tiktokerice Barbare J. Costello, poznatije kao BrunchWithBabs. Ona na društvenim mrežama često dijeli razne trikove i recepte, a sada je pokazala i kako na vrlo jednostavan način oguliti muškatnu tikvu i uštedjeti i vrijeme i živce.
Vilica i mikrovalna pećnica
"Jednostavan način za oguliti muškatnu tikvu", kaže ona na početku videa i dodaje da tikvu treba prvo dobro oprati, a zatim na njoj izbušiti rupice vilicom. Tikvu tada trebate staviti u mikrovalnu pećnicu na tri minute, a kada ju izvadite, puno će se lakše oguliti (samo koristite kuhinjsku krpu kao što je prikazano na videu, da se ne biste opekli).
Na videu možete vidjeti koliko se lagano guli, a ovaj će vam trik uštedjeti puno vremena i muke. Svi komentari ispod videa su pozitivni, a jedna je korisnica TikToka čak napisala da nikada nije radila nijedno jelo od muškatne tikve jer ju nikako nije mogla oguliti i narezati.
Ako je i vas mučila ista stvar, sada konačno znate kako ju oguliti bez muke, a nakon što ju ogulite i ispečete, isprobajte jedno od ovih neodoljivih jesenskih jela s muškatnom tikvom u glavnoj ulozi - od juha i peciva do kolača rižota.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati