Ova viralna juha navodno čini čuda za prehlade, zovu je i "talijanskim penicilinom"
IAKO se čini da je zima pri kraju, ne nazire se kraj bolestima i prehladama. Za njih navodno postoji jedan odličan, prirodni lijek koji nazivaju i "talijanskim penicilinom", a riječ je o ovoj ukusnoj juhi u kojoj Talijani uživaju i najviše ju prave kada je sezona gripa i prehlada.
Ovo smo jelo pronašli kod tiktokerice čiji je recept postao viralan, s preko 50 milijuna pregleda na društvenim mrežama, a ona je napisala da je "talijanski penicilin" ili pastina, kako još zovu ovu juhu, bila glavna juha u njihovom kućanstvu kada se netko razbolio.
Recept za viralnu juhu
"Moje mama i baka često bi radile ovu juhu kada smo se razboljeli i kunem se da smo se, kad bismo je pojeli, već nakon jednog dana osjećali bolje", napisala je u opisu svog videa. U nastavku pronađite recept za ovo čudo od juhe.
Od sastojaka će vam za ovu juhu trebati sljedeće:
- 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 1.5 l vode
- 3 stabljike celera
- 3 mrkve
- 6 režnjeva češnjaka
- 1 glavica luka
- 1 žličica soli
- 1 kocka za juhu
- tjestenina po izboru (Talijani koriste sitnu tjesteninu pastinu)
U velikom loncu za početak pomiješajte vodu i pileći temeljac, a zatim dodajte povrće (celer i mrkvu narežite na štapiće, luk ne trebate rezati) i pustite da zavre na srednje jakoj vatri. Nakon što zavre, smanjite temperaturu na srednje nisku, djelomično poklopite i kuhajte 45 minuta.
Nakon 45 minuta iz juhe izvadite povrće i stavite ga u blender s dvije pune žlice juhe i dvije kocke za juhu. Dobro izblendajte, a zatim dodajte u juhu i promiješajte. Skuhajte svoju omiljenu tjesteninu (može biti pastina ili neka druga) i prelijte ju juhom, a možete dodati i malo naribanog sira.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati