Jeste li radili pekmez od jabuka? Sastoji se od tek nekoliko sastojaka, obožavamo ga
JABUKE su nam jedno od omiljenih obilježja jeseni - njihov miris, jabuke u kolačima, jabuke u kombinaciji s cimetom. Dok smo pripremali nadjev za palačinke od karameliziranih jabuka, sjetili smo se još jedne poslastice koju ćemo raditi ove jeseni - pekmez od jabuka.
Priprema se jednostavno, a u pekmezu se dugo može uživati - uz prepečenac, kao namaz za palačinke ili dodatak kolačima.
Potrebni sastojci
Evo koji će vam osnovni sastojci biti potrebni:
- jabuke
- cimet
- voda
- limun
- šećer (po potrebi).
Kako ga pripremiti
Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice. Možete im odmah dodati limun, vodu i cimet pa izblendati i smjesu staviti kuhati, a možete i kockice jabuka staviti kuhati, pa ih izblendati štapnim mikserom tek kada omekšaju. Kada je pekmez kuhan, sterilizirajte staklenke u pećnici. Napunite ih pekmezom, zatvorite i okrenite naopako dok se ne ohlade.
Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati