Petra Jelenić, Tvrtko Šakota i ekipa iz Cogita uskoro otvaraju Salo
POČETKOM prosinca na zagrebačkoj Opatovini, chef Tvrtko Šakota, koji stoji iza Nava, jednog od najhvaljenijih hrvatskih restorana uopće, Petra Jelenić, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki i tim koji stoji iza poznate hrvatske pržionice kave, Cogito Coffe Roasters, planiraju otvoriti novu gastronomsku destinaciju pod imenom Salo.
Filozofija koja stoji iza ovog projekta je jednostavna - nabavljati isključivo svježe, kvalitetne i organske (kad god je to moguće) proizvode, uz blisku suradnju s lokalnim proizvođačima.
U ponudi ne bi trebale biti autorske interpretacije lokalnih sezonskih namirnica, već temeljito istraženi stvarni okusi lokalne domaće hrane, dostupne isključivo u razdobljima kada se tradicionalno pripremala.
Tako da uskoro u samom centru Zagreba možemo očekivati tradicijske pekarske proizvode od svježe mljevenog brašna autohtonih žitarica centralne Hrvatske, kao i slastice pripemljene prema starinskim recepturama uz koje će se moći popiti kava s posebno odabranih južnoameričkih plantaža.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati