Ponovno se održavaju radionice sparivanja čokolade i koktela, koštaju 60 € po osobi
EKIPA iz Taman Chocolatesa i Express bara u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici ponovno održava radionice sparivanja čokolade i koktela. Održat će ih tri, 28. siječnja te 11. i 25. veljače, u Express baru u Petrinjskoj 4.
Sparivanje čokolada i koktela zakazano je za 20 sati, broj mjesta je ograničen, a cijena je 60 eura po osobi. Tijekom ove degustacije imat ćete priliku kušati nekoliko sljedova koktela u kombinaciji s čokoladama i čokoladnim bombonima (praline i trufflesi), a autori će vam otkriti inspiracije i proces razvijanja receptura te pojasniti složene tehnike koje koriste pri stvaranju svojih kreacija.
>> Kako upariti čokoladu i koktele? Probali smo neke odlične kombinacije, a možete i vi
Kroz degustaciju će vas voditi barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara, sa svojim timom te osnivači TAMAN Artisan Chocolatesa - čokolatijer Stiv Kahlina i certificirana kušačica čokolade Sanja Vladović.
Bili smo, evo dojmova
U studenom 2023. imali smo priliku sudjelovati na ovoj radionici, gdje smo uz ukusna sparivanja u opuštenoj atmosferi imali priliku i naučiti više o umjetnosti izrade koktela i čokolade.
"Koliko god sparivanje koktela i čokolada zvuči zabavno, riječ je o izrazito zahtjevnoj zadaći zbog izazova balansiranja intenziteta okusa, teksture, temperature, sadržaja alkohola, razine slatkoće i osobnih preferencija. Potrebno je vrijeme, eksperimentiranje i dobro razumijevanje koktela i čokolade kako bi se postiglo skladno sparivanje", rekla nam je tada Sanja Vladović i uvela nas u ovu malu avanturu.
Degustacija je imala tri slijeda, a poanta je da se čokolada i kokteli, pa na kraju i trufflei, lijepo upare. Krenuli smo s "kockicom" čokolade koju smo pustili da nam se dobro otopi u ustima, a tek onda kušali koktel. Detaljnije o samoj radionici pročitajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati