Recept dana: Ivanine hrskave kroštule s limunom, narančom, rumom i maraskinom
U SURADNJI s Tehnomagom svaki dan biramo recept dana, koji nagrađujemo poklon-bonom od 500 kuna.
>> Pogledajte koji su recepti prošli tjedan osvojili poklon-bonove od 500 kuna
Objavite svoje najbolje recepte na Index Receptima i svaki dan bit ćete u prilici osvojiti poklon-bon Tehnomaga u iznosu od 500 kuna. Bon možete iskoristiti za kupnju bilo kojeg proizvoda u Tehnomagu, a zaista ima svega: aparata za kavu, dehidratora, kuhinjskih robota, kul aparata za vafle, ali i odličnih tava i lonaca.
Doba je godine kad su kroštule in
Kako napraviti tradicionalne dalmatinske kroštule da zamiriši cijela kuća, pa i susjedstvo? Odgovor smo dobili od naše čitateljice Ivane (ivana271 na Index Receptima), čiji je recept za kroštule recept dana. U nastavku su koraci, a na kraju i link na Ivanin recept, u kojem su navedene točne količine sastojaka.
Zamijesite tijesto
Pjenasto razmutite jaja sa šećerom, dodajte rakiju, rum, maraskino, koricu limuna i naranče, otopljeni maslac i sol. Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto koje ne smije biti pretvrdo, nego mekše i elastično kako bi se lakše moglo razvaljati.
Podijelite ga
Tijesto podijelite na 4 dijela, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Razvaljajte
I to na pobrašnjenoj površini na debljinu 1.5 do 2 mm. Režite ga na trakice dužine 10×3 cm (možete rezati prema svojoj želji i napraviti mašnice).
Pržite
Zagrijte ulje (ugrijano je onda kada probate vrhom kuhače ili čačkalicom, a okolo se stvaraju mjehurići) i pecite kroštule po 1 minutu sa svake strane. Svakako pripazite na temperaturu ulja. Pržene kroštule izvadite na papirnati ručnik da upiju višak ulja i obilno pospite šećerom u prahu
Cijeli recept s točnim količinama sastojaka možete pronaći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati