Što je i gdje se može kupiti kadaif, jedan od glavnih sastojaka Dubai čokolade?
KADAIF rezanci poznati su nam zbog turskih i grčkih slatkiša, a osim toga, često se koriste kao posip za razne slastice zbog hrskavosti. Mogu se koristiti i za pripremu nekih slanih jela (u njih se mogu uvaljati i riba te morski plodovi pa pržiti), a karakteristični su za kuhinje Bliskog istoka, Balkana, Turske i Grčke.
>> Probali smo kopiju čokolade za kojom je zavladala pomama, evo dojmova
Riječ je o rezancima koji izgledom podsjećaju na naše rezance za juhu, koji se mogu oblikovati i puniti slatkim ili slanim nadjevima, a zatim se to sve zajedno peče i prelijeva sirupom. Kadaif rezanci u centar pažnje dospjeli su upravo zahvaljujući Dubai čokoladi, za čiju se pripremu kratko prže na tavi, a zatim se pomiješaju s kremom od pistacije.
O Dubai čokoladi pisali smo vam još ljetos, ali i nedavno, a recept za njezinu pripremu možete pronaći ovdje. Osim čokolade i kreme od pistacija, za njezinu će vam pripremu trebati i kadaif koji se preprži na maslacu, a budući da nije uobičajen sastojak u našoj kuhinji, mnogi se pitaju gdje ga kupiti.
Gdje se može kupiti?
Kadaif je kod nas dostupan u specijaliziranim trgovinama poput Habibi Orienta, gdje možete pronaći pečeni kadaif od 200 i od 400 grama. Onaj od 200 grama košta 2.19 eura, a onaj od 400 grama košta 4.49 eura. U slučaju da je rasprodan i da ga baš nigdje ne možete pronaći (a jako želite napraviti Dubai čokoladu kod kuće), kadaif možete napraviti i sami kod kuće. Trebat će vam:
- žumanjci
- jaje
- brašno.
U posudu prvo stavite oko 200 g brašna pa dodajte žumanjke i jaje. Miješajte, uz postupno dodavanje brašna. Tijesto mora biti čvrsto i kompaktno, nikako ne mrvičasto, a kada umijesite čvrsto tijesto, podijelite ga na dva dijela i svaki razvaljajte vrlo tanko na pobrašnjenoj podlozi.
Tijesto ostavite da se suši dvadesetak minuta, a zatim ga zarolajte i ostavite da odstoji još desetak minuta. Na kraju oštrim nožem tijesto režite na tanke rezance, slične rezancima za juhu, rasprostrite ih na krpu i ostavite da se osuše. Cijeli recept s točnim mjerama je ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati