Što s ostacima kuhane riže? Pretvorite ih u jedno od ova tri ukusna jela
S RIŽOM, baš kao i s tjesteninom, često možemo pogriješiti i jednostavno je previše skuhati, a to znači da će nam nakon ručka ili večere sigurno ostati kuhane riže koju nismo pojeli. No i ta se riža može iskoristiti i pretvoriti u prefino jelo, samo treba znati kako.
Ostatke hrane uvijek je dobro iskoristiti i nikad ih ne bismo trebali bacati, a ako je i vama ostalo riže od ručka, imamo par ideja kako je iskoristiti. U nastavku pronađite tri super recepta s ostacima riže, koji će vam se, sigurni smo, jako svidjeti.
Riža s jajima gotova u 10 minuta
Na vatri srednje jačine ispecite jaja, a kada budu pečena do pola, dodajte rižu koja vam je ostala od prethodnog obroka. Dobro promiješajte i pomaknite na jednu stranu tave, a na drugu stranu stavite malo ulja i nasjeckanog mladog luka pa sve zajedno dobro promiješajte. Dodajte umak od soje i sezamovo ulje i miješajte dok riža ne poprimi smeđu boju.
Popečci od riže i povrća
Još jedna super ideja je da ostatke riže izblendate s povrćem po izboru i od smjese napravite popečke. Rižu stavite u blender sa špinatom, keljom ili nekim drugim povrćem po izboru, dodajte začina te malo ulja i octa, a zatim dobro izblendajte. Od smjese napravite kuglice i ispecite ih u pećnici i dobili ste još jedno ukusno jelo s ostacima riže.
Brzi sushi
Ako vam je ostalo kuhane riže, a još k tome volite sushi, ovaj recept morate probati. Rižu pomiješajte s tunom, dodajte malo sriracha i soja umaka (ili neki drugi po želji) i dobro sjedinite. Na kraju od riže napravite kuglice i umotajte ih u listiće za sushi, a po želji možete dodati komadiće krastavca, avokada ili sjemenke sezama.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati