U ovim se gradovima jede najbolje na svijetu, prva četiri na listi su europska
PREMA glasovima čitatelja portala Taste Atlas, sastavljena je lista najboljih gradova na svijetu za ljubitelje hrane.
Prvi na listi je Rim, a najpoznatija lokalna jela su pizza al taglio, pasta carbonara i cacio e pepe. Drugi po redu grad je Bologna gdje se najviše naručuju tagliatele al ragu alla bolognese, tortellini in brodo i najpoznatija slastica - tiramisu.
Treći je Napulj u kojemu su omiljeni pizza margherita, sfogliatella - kremom punjeno lisnato tijesto, zeppole - mini krafne i teralli - slatke ili slane hrskave grickalice. Foodieji uživaju i u Beču, i to najviše u wiener schnitzelu, apfelstrudelu, kaiserschmarnu i krapfenu - krafnama.
Peti po redu grad je Tokio, a najpoznatija jela su sashimi, sushi, yakitori, yakiniku i miso juha. U šestoj Osaki najviše se jedu shabu-shabu - japansko jelo od tanko narezanih komada mesa i povrća kuhanih u loncu. Naručuje se još i takoyaki - japanski street food zalogaji, kuglice od tijesta punjene komadićima hobotnice, kiselim đumbirom i mladim lukom.
U sedmom Hong Kongu popularna jela su har gow - tradicionalne knedle koje se poslužuju u jelu dim sum, chinese BBQ pork i wonton noodles. Talijanski Torino nalazi se na osmom mjestu, a poznat je po gianduiottu - talijanskoj pralini od čokolade i lješnjaka, pizzi al padellino, hrskavim štapićima grissinima i bonetu - desertu sličnom kremastom pudingu.
Deveti po redu grad za uživanje u dobroj hrani je turski Gazintep koji se nalazi u blizini granice sa Sirijom. U njemu su najtraženije gaziantepske baklave, jelo katmer - hrskava slatka ili slana pita i Yuvalama Çorbası - tradicionalna juha s mesnim okruglicama.
Deseti grad na listi je Bandung u Indoneziji gdje se najviše jede batagor - pržene grickalice od tofua i ribe ili mesa. Uživaju još i u mie kocok - goveđoj juhi s pšeničnim rezancima, te u grickalici od pržene tapioke - jelu cireng.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati