U Trstu je otvoren Café Sacher, može se pojesti originalna Sacher torta
SACHER torta je čokoladna poslastica koju je, prema legendi, slastičar Franz Sacher izumio 1832. godine za kneza Metternicha u Beču. Danas postoji samo jedna torta koja smije nositi naziv Originalna Sacher torta, a priprema se isključivo u hotelu Sacher na njihovim lokacijama u Salzburgu i Beču.
Originalni recept se strogo čuva, a mnogi tvrde da tajna uspjeha ne leži u sastojcima same torte, već u posebnom čokoladnom preljevu. Prema dostupnim informacijama, preljev se sastoji od tri posebne vrste čokolade koje se proizvode isključivo za tu svrhu, u suradnji s različitim proizvođačima iz Njemačke i Belgije.
Originalnu Sacher tortu do sada ste mogli kupiti jedino na lokacijama Hotela Sacher u Beču i Salzburgu te u Sacher Confiserie trgovinama u Beču i Parndorfu. Međutim, od četvrtka, 1. lipnja, Café Sacher je otvoren i u Trstu.
Jedini u Italiji i među rijetkima na svijetu koji smije ponosno nositi povijesni znak i služiti čokoladnu tortu vrhunske kvalitete, koja se u pripremi pridržava izvornog recepta Franza Sachera.
Tradicija bečke kave u Trstu
Café Sacher će raditi od 9 do 21 sat, od utorka do nedjelje, dok je ponedjeljak određen kao dan odmora. Osim poznate torte i drugih Sacherovih slastica, ponuda kafića će uključivati bečke kave poput mélangea, kleine Braunera ili Anna Sacher Caffèa.
Bit će mjesta i za ručak, s jelovnikom koji će uključivati tipična austrijska jela. Sacher torte, kao i ostale slastice, dolazit će iz laboratorija Caféa Sacher u Beču tri puta tjedno.
Café Sacher u Trstu smješten je u povijesnoj zgradi iz 1912. godine, poznatom Palazzo RAS-u. Palazzo je nekada bio sjedište osiguravajuće tvrtke Riunione Adriatica di Sicurtà i odražava tipičnu tršćansku arhitekturu.
Dizajn interijera kafića inspiriran je bečkim Caféom Sacher Eck i Salonom Sacher, s kombinacijom originalnog namještaja iz 1912. godine i suvremenih elemenata. Pažljivo obnovljeni namještaj pridonosi autentičnom i povijesnom dojmu prostora.
Otvaranje Caféa Sacher u Trstu pobudilo je veliko zanimanje lokalnih stanovnika i turista te se očekuje kako će ubrzo postati popularna destinacija za ljubitelje gastronomije i turiste koji posjećuju Trst.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati