Znamo jedno superbrzo i jeftino jelo koje će voljeti svi
SEZONA je kupusarki, a kupus je odlična namirnica puna vitamina - posebno C vitamina, vlakana, a ujedno je i niskokaloričan. U ovom periodu volimo iskorištavati dostupne namirnice, a kupus se ne mora jesti samo na žlicu. Prisiljeno zelje i sekeli gulaš su nam jedna od omiljenih jela s kupusom, ali ovaj put odlučili smo isprobati nešto malo drugačije - popečke od krumpira i kupusa.
Popečke ljeti obožavamo, a oni s tikvicama su možda i najčešći način pripreme tog povrća. Popečci od kupusa i krumpira su jednostavna i hranjiva kombinacija, a mogu biti prilog, užina, pa i glavno jelo. Mi ih najviše volimo ispeći puno za večeru, pa ih ponijeti na posao za gablec.
Potrebni sastojci
Evo što će sve biti potrebno.
- svježi kupus
- krumpir
- jaje
- ribani Gouda sir
- sol, papar, svježi peršin
Kako se pripremaju
Krenite s pripremom smjese. Narežite krumpir i skuhajte ga. Dok se kuha, naribajte ili narežite svježi kupus, pa ga pirjajte na malo ulja, a možete mu dodati i češnjak ili luk. Od kuhanog krumpira napravite pire, pa ga pomiješajte sa svim ostalim sastojcima i oblikujte popečke. Ako trebate gušću smjesu, dodajte malo krušnih mrvica. Popečke pržite na malo ulja, po nekoliko minuta sa svake strane.
Detaljan recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati