Znamo super jelo u koje možete ubaciti koje god sastojke imate pri ruci
MINESTRONE je najpoznatija talijanska juha, a pripremala se još u doba starih Rimljana. Ova gusta juha od povrća poznata je po tome što se kuha po principu "ubaci što imaš pri ruci", pa se u nju može ubaciti gotovo sve, a osim povrća koje je u sezoni, u ovu juhu ide i grah ili neke druge mahunarke.
>> Talijan otkrio recept za minestrone juhu svog djeda
Neki podrijetlo ove juhe vežu uz najraniju povijest apeninskog poluotoka, kada se lokalna prehrana uglavnom sastojala od povrća poput luka, leće, kupusa, češnjaka, mahunarki, gljiva, mrkve, šparoga i repe, a danas je juha u Italiji poznata kao dio cucine povere (siromašne kuhinje), kulinarske tradicije koja je uglavnom vezana uz ruralna područja i bazira se na sezonskom povrću.
Potrebni sastojci
Priprema ove juhe nema točno utvrđene namirnice - one se mijenjaju ovisno o sezoni. Ipak, većina recepata uključuje luk, mrkvu, celer, rajčice i mahunarke, poput graha ili graška, a za naš recept bit će vam potrebne sljedeće namirnice:
- svinjska mast
- celer
- maslinovo ulje
- luk
- grah
- kukuruz
- pšenica
- krumpir
- rajčica
- sol i papar.
Kako ju pripremiti
Luk, nasjeckani celer, mast i maslinovo ulje ubacite u lonac. Dodajte 480 ml vruće vode, posolite i popaprite po ukusu. Dodajte grah, kukuruz, pšenicu, rajčice i nasjeckani krumpir. Nastavite krčkati dok svi sastojci ne omekšaju te po potrebi dodajte još vruće vode.
Priprema ove juhe prilično je jednostavna - osnovne vještine baratanja nožem, sezonsko povrće i veliki lonac potrebni su vam za pripremu obilne, bogate i hranjive talijanske juhe, a cijeli recept za nju pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati